Διατροφή

Μπισκότα: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να φτιάξεις τα τέλεια μπισκότα

Μπισκότα: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να φτιάξεις τα τέλεια μπισκότα
Μπισκότα: Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές σωστά και φτιάξτε μια παρτίδα vintage μπισκότα σοκολάτας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Όλοι αγαπούν τα μπισκότα. Είτε τα βγάζετε κατευθείαν από τον φούρνο, είτε τα θέλετε δροσερά και μαστιχωτά είτε τα προτιμάτε τραγανά και βουτυράτα, υπάρχει μια συνταγή για μπισκότα για εσάς. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές σωστά και φτιάξτε μια παρτίδα vintage μπισκότα σοκολάτας. Εάν χρειάζεστε περισσότερη γλυκιά έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στον κόμβο αρτοποιίας και κέικ.


Πώς να φτιάξετε τέλεια μπισκότα

Ένα τέλειο, επίπεδο και γυαλιστερό μπισκότο αμερικανικού τύπου έχει τραγανή άκρη, μαστιχωτά σε όλη τη διαδρομή και απαλό κέντρο. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με τον τρόπο που τα ψήνετε. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε πάντα υλικά κορυφαίας ποιότητας καθώς θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μπισκότο. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Χρησιμοποιείτε πάντα βούτυρο

Το βούτυρο φέρνει αυτή την πιο πλούσια, πιο αφράτη ζύμη με ανάγλυφη υφή, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το λιώσιμο στο στόμα σας θρυμματισμένο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Πηγαίνετε για καθαρό βούτυρο χωρίς προσθήκη και χωρίς ηλιέλαιο ή φυτικά έλαια/γαλακτωματοποιητές. αυτά μειώνουν το καλό αποτέλεσμα. Αυτά είναι συνήθως τα βούτυρα που προωθούνται ως «απλώσιμα», οπότε αποφύγετε αυτά. Χρησιμοποιήστε ανάλατο βούτυρο εάν θέλετε να ελέγξετε το επίπεδο αλατιού.

Επιλέξτε τη σωστή ζάχαρη

Ο τύπος ζάχαρης που χρησιμοποιείτε θα επηρεάσει τη γεύση, το χρώμα και το βάθος του μπισκότου σας. Μπορείτε να αναμίξετε σάκχαρα για να πετύχετε καραμελωμένη γλυκύτητα, χρυσαφί χρώμα και το τέλειο μάσημα… Τύποι ζάχαρης: Κρυσταλλική ζάχαρη, Λευκή ζάχαρη άχνη, Χρυσή άχνη ζάχαρη,  Ανοιχτή καστανή μαλακή ζάχαρη, Σκούρα καστανή μαλακή ζάχαρη, Ανοιχτή καστανή ζάχαρη.

Επιλέξτε το σωστό αλεύρι

Ορισμένες συνταγές για μπισκότα προτείνουν τη χρήση απλού αλευριού, ενώ άλλες προτείνουν τη χρήση φουσκώματος μόνο του. Για να λέμε την αλήθεια, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι έχει προστεθεί κάποια μορφή διογκωτικού σε οποιαδήποτε συνταγή απλού αλευριού, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το φουσκωμένο. Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι απλό αλεύρι με πρόσθετο διογκωτικό.

Ελέγξτε ότι το αλεύρι σας είναι ενημερωμένο

Βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι σας είναι ενημερωμένο και έχει σφραγιστεί καλά μόλις ανοίξει για να μην απενεργοποιηθεί ο διογκωτικός παράγοντας. Υπάρχει μόνο απλό αλεύρι τριγύρω; Μην ανησυχείς. Απλώς προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ για κάθε 100 γραμμάρια απλό αλεύρι για να φουσκώσει μόνο του.

Επιλέξτε το σωστό είδος σοκολάτας

Αυτή είναι ίσως η πιο υποκειμενική επιλογή που θα κάνετε όταν αποφασίσετε ποιο είναι το αγαπημένο σας μπισκότο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όταν επιλέγετε το μέγεθος των τσιπς που χρησιμοποιείτε, το ποσοστό στερεών κακάο ή ποια σοκολάτα να προτιμήσετε. Ωστόσο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια ποιοτική σοκολάτα που σας αρέσει να τρώτε μόνη της.

Η σοκολάτα μαγειρέματος και τα κομματάκια σοκολάτας που βρίσκετε στο διάδρομο ψησίματος του σούπερ μάρκετ δεν έχουν ποτέ υπέροχη γεύση πριν το ψήσιμο, σωστά; Σταμάτα λοιπόν εκεί. Βάλτε το πακέτο κάτω.

Τα ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας είναι υπέροχα επειδή η ίδια η ζύμη είναι συνήθως πολύ γλυκιά, οπότε η ελαφριά πικράδα ενός υψηλότερου ποσοστού κακάο λειτουργεί πολύ όμορφα σε ένα μπισκότο με τσιπ σοκολάτας. Το να κόψετε μια σοκολάτα καλής ποιότητας σε χοντροκομμένα κομμάτια για μεγαλύτερες τσέπες σοκολάτας που λιώνουν, συνιστάται σοβαρά για ένα μπισκότο choc chunk.


Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη

Αυτή είναι η διαδικασία χτυπήματος του μαλακωμένου βουτύρου και της ζάχαρης μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο για την ποιότητα της ζύμης που παράγετε. Εάν δεν κάνετε κρέμα για αρκετή ώρα, το βούτυρο μπορεί να μην έχει διαλυθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες, σχεδόν ημιδιαφανείς κηλίδες βουτύρου στα μπισκότα σας μόλις ψηθούν.

Χτυπάμε τα αυγά

Το χτύπημα στα αυγά χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε. Προσθέστε τα αυγά σταδιακά, χτυπώντας πολύ καλά μεταξύ κάθε προσθήκης. Τα αυγά προσθέτουν όγκο, δίνοντας βάθος στα μπισκότα σας. Χτυπήστε καλά αν σας αρέσουν γεμάτα!

Διπλώνουμε το αλεύρι

Το δίπλωμα στο αλεύρι/ξηρά υλικά σας επιτρέπει να κατανείμετε όλα τα υλικά ομοιόμορφα. Μην ντρέπεστε – αυτό δεν είναι κουρκούτι για κέικ