Τα χρήματά σας μπορείτε να τα ξοδέψετε όπως θέλετε, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν παραγγείλετε ένα ποτό σε ένα μπαρ. Ορισμένα κοκτέιλ περιέχουν πολύ περισσότερο αλκοόλ από ό,τι μπορεί να θεωρεί ένας πελάτης, ενώ άλλα είναι καθαρές βόμβες ζάχαρης. Έχοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, ορίστε 8 ποτά που δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε σε ένα μπαρ.
Παγωμένο τσάι Long Island
«Αυτό είναι ένα ποτό με κακή φήμη επειδή είναι δυνατό», λέει ο Sean McClure, mixologist για το Ivory Peacock στη Νέα Υόρκη. Και είναι αλήθεια. Η βότκα, το ρούμι, το τζιν, η τεκίλα και το triple sec σε ένα κοκτέιλ μπορεί να φαίνονται καλή ιδέα, αλλά είναι πολύ δυνατά. Ωστόσο, εάν επιμένετε να παραγγείλετε ένα τέτοιο ποτό, ο McClure συμβουλεύει να πάρετε μόνο ένα, διαφορετικά «θα μπείτε σε μπελάδες».
Ramos Gin Fizz
Ενώ ο Trevor Easton Langer, ο επικεφαλής μπάρμαν για το Bar Calico της Νέας Υόρκης, συμφωνεί ότι «είναι τα χρήματά σας, κάντε ό,τι θέλετε με αυτά», επισημαίνει επίσης ότι οι πελάτες «πρέπει να έχουν επίγνωση της κατάστασης» και ότι μια δόση ενός ποτού όπως το τζιν φιζ Ramos – που απαιτεί ασπράδια αυγών και πολύ καλό χτύπημα – μπορεί να «επιβραδύνει ολόκληρο το σέρβις». Εάν είναι μια ήσυχη νύχτα, προτιμήστε το, αλλά «όταν είναι απασχολημένος ο μπάρμαν, ο χρόνος είναι χρήμα».
Μοχίτο
Το μοχίτο έρχεται με μερικές επιφυλάξεις. Εάν βρίσκεστε στην Κούβα, από όπου προήλθε το μοχίτο, παραγγείλτε το ποτό. Εάν η μπάρα έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και διαθέτει φρέσκια μέντα, τότε ναι, απολύτως. Διαφορετικά, το βασικό βότανο που απαιτείται γι’ αυτό το κοκτέιλ έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και μεταφέρει βακτήρια όταν χαλάσει. Και, ακριβώς όπως το τζιν φιζ Ramos, είναι ένα χρονοβόρο κοκτέιλ που απαιτεί πολλά βήματα, οπότε να το έχετε υπόψη σας, αν θέλετε κάτι γρήγορο.
Παγωμένα Ποτά
Σίγουρα, είναι ωραία και αναζωογονητικά σε μια ζεστή μέρα ή φαίνονται να είναι η κατάλληλη επιλογή ενώ βρίσκεστε ξαπλωμένοι στην παραλία. Αλλά τα παγωμένα daiquiris, coladas και άλλα παρόμοια κοκτέιλ είναι συνήθως γεμάτα χυμούς και σιρόπια. Αν προσπαθείτε να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης, αυτά τα παγωμένα κοκτέιλ δεν είναι ιδανικά. Επιπλέον, η υπερβολική γλυκύτητα τείνει να κρύβει τη γεύση του αλκοόλ και θα μπορούσατε να καταλήξετε να πίνετε περισσότερο από ό,τι σκοπεύατε.
Appletini
Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν βρισκόμαστε πια στη δεκαετία του ’90 και τα ποτά μας δεν πρέπει να έχουν γεύση ούτε να μοιάζουν με ραδιενεργή ουσία. Αν δεν βρίσκεστε σε ένα φανταχτερό μπαρ όπου το Appletini φτιάχνεται με φρέσκα μήλα Granny Smith, ήρθε η ώρα να τα αφήσετε στο παρελθόν.
Bloody Mary
Ενώ μερικά μπαρ έχουν μεταμορφώσει αυτό το αγαπημένο ποτό των brunch σε βραδινό κοκτέιλ, τα περισσότερα δεν το έχουν κάνει. “Το mise en place μάλλον δεν είναι καν στο μπαρ, αν το παραγγείλετε εκτός των ωρών του brunch”, λέει ο McClure. Αποφύγετε, λοιπόν, να παραγγείλετε ένα Bloody Mary οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εκτός και αν το δείτε στο μενού. Διαφορετικά πιθανότατα θα πάρετε ένα ποτό με ένα απαίσιο προπαρασκευασμένο μείγμα ή θα κάνετε έναν μπάρμαν πολύ εκνευρισμένο.
New York Sour
Όπως το τζιν φιζ Ramos, το New York Sour είναι ένα άλλο ποτό που δεν πρέπει να παραγγείλετε αν έχει δουλειά ο μπάρμαν. Το κοκτέιλ ολοκληρώνεται με ένα φλοτέρ κόκκινου κρασιού που μπορεί να προκαλέσει χάος όταν δεν φτιαχτεί σωστά. Απαιτεί επίσης ένα φρουτώδες κόκκινο κρασί και δεν παρασκευάζεται πάντοτε με τόσο ποιοτικά ποτά.
Μια “έκπληξη”
Εάν πείτε σε οποιονδήποτε καλό μπάρμαν να σας «εκπλήξει», θα ακολουθήσουν ερωτήσεις σχετικά με τα προφίλ αλκοολούχων ποτών ή γεύσης που απολαμβάνετε. Αν μπορείτε να επικοινωνήσετε σωστά αυτό που σας αρέσει σε ένα ποτό, υπέροχα. Διαφορετικά, μην περιμένετε να διαβάσουν το μυαλό σας.