Διατροφή

Μπανάνα τοστ: Γαλλικό τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και πεκάν για πρωινό ή brunch

Μπανάνα τοστ: Γαλλικό τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και πεκάν για πρωινό ή brunch
Μπανάνα τοστ: Θέλετε μια ξεχωριστή συνταγή για το πρωινό ή το brunch; Τότε δοκιμάστε αυτό το banana toast και απολαύστε μια αθώα απόλαυση γεμάτη γλύκα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το βαρετό καθημερινό γαλλικό τοστ μπορεί να μετατραπεί σε μία γευστική πανδαισία. Απλά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το συνδυάσουμε με μπανάνα. Μην αναρωτιέστε θυμωμένοι πώς μπορεί να είναι αυτό, γιατί θα εκπλαγείτε. Όποιος σκέφτηκε να φτιάξει αυτό το επιδόρπιο είναι απλά διάνοια. Χρειάζεται μόνο 12 υλικά και πρέπει να ακολουθήσετε 5 απλά βήματα για να το φτιάξετε.


Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 10 φέτες άσπρο ψωμί του τοστ
  • 8 αυγά
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 και 1/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 300ml καθαρή κρέμα γάλακτος
  • 6 μικρές μπανάνες
  • 60 γρ βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη (που είναι συσκευασμένη χωρίς κενά)
  • 1/4 του φλιτζανιού πεκάν
  • 300ml καθαρή κρέμα γάλακτος
  • Επιπλέον σαντιγί για το σερβίρισμα

Αφού προσθέσετε στην λίστα των αγορών σας όλα τα παραπάνω υλικά και τα αγοράσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω 5 απλά βήματα και θα βγείτε κερδισμένη.

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C ή 160C στον αέρα ενώ ταυτόχρονα λαδώνετε ένα ταψί μέτριου βάθους.

Βήμα 2

Στρώνουμε το ψωμί του τοστ στο έτοιμο ταψί. Όπου δεν χωρέσει ολόκληρη φέτα την κόβουμε αν χρειάζεται. Τοποθετήστε τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, την κανέλα, το γάλα, τα 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος και 2 μπανάνες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίξτε το μείγμα μπανάνας πάνω από το ψωμί στο ταψί. Σταθείτε για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Ψήστε για 30 με 35 λεπτά ή απλά μέχρι να ροδίσουν και να δέσει το μείγμα.

Βήμα 4

Ενώ περιμένετε να γίνει το γλυκό στο φούρνο, κόψτε τις υπόλοιπες μπανάνες κατά μήκος. Λιώστε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύστε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε τη μπανάνα και το πεκάν και σιγοβράστε για 2 με 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και η μπανάνα να είναι τρυφερή.

Βήμα 5

Βάλτε ένα κουτάλι στο μείγμα μπανάνας πάνω από το γαλλικό τοστ και φάτε απλά πριν ξεκινήσετε θυμηθείτε ότι μπορείτε να το σερβίρετε με σαντιγί.

Αν δεν το έχετε φτιάξει ήδη δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Ένα υγιεινό πρωινό με φρούτα που θα σας γεμίσει με ενέργεια και καλή διάθεση για ολόκληρη την ημέρα.