Διατροφή

Μπανάνα panna cotta: Κέικ μπανάνας με πανακότα και σάλτσα βουτύρου

Μπανάνα panna cotta: Κέικ μπανάνας με πανακότα και σάλτσα βουτύρου
Μπανάνα panna cotta: Μια δροσιστική επιλογή για επιδόρπιο βασισμένη στην μπανάνα, με την γλυκιά προσθήκη της panna cotta να ολοκληρώνει αυτό το πεντανόστιμο γλυκό!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν λατρεύετε να ψάχνετε για συνταγές γλυκών και φαγητών από άλλες χώρες για να τις φτιάχνετε, τότε είστε στο σωστό σημείο. Για να κάνετε αυτή σας την εξερεύνηση ακόμα πιο συναρπαστική, μειώστε λίγο το εύρος των συνταγών και αρχίστε να ψάχνετε λίγο πιο συγκεκριμένα. Για παράδειγμα, επικεντρωθείτε στο αν θέλετε να φτιάξετε γλυκιά ή αλμυρή συνταγή και έπειτα σκεφτείτε για το πιο είναι το αγαπημένο σας υλικό που δεν θέλετε να λείπει ποτέ από το τραπέζι σας. Με αυτή την λογική η παρακάτω συνταγή που έρχεται από το Ισραήλ είναι βασισμένη στις μπανάνες και σίγουρα θα την λατρέψετε.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι πολύ απλά και είναι τα εξής:

  • 300 γρ μπανάνες
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ διπλή κρέμα
  • 275 γρ άσπρο αλεύρι
  • 145 γρ ζάχαρη
  • 2 φύλλα από ζελατίνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 ml νερό
  • 3 γρ άλας
  • 25 γρ βούτυρο
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 75 ml ηλιέλαιο
  • ½ κλωναράκι βανίλιας
  • 1 αυγό

Οδηγίες παρασκευής

Για φτιάξετε την πανακότα θα χρειαστείτε 2 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε κρύο νερό, 150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 30 γρ ζάχαρη, 50 ml κρέμα γάλακτος, ½ κλωναράκι βανίλιας. Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας να βράσουν. Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στραγγίζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Τέλος βουτήξτε τη φόρμα σε ζεστό νερό και μετά αναποδογυρίστε. Για την σάλτσα Butterscotch θα χρειαστείτε 100 γρ ζάχαρη, 25 ml νερό, 25 γρ βούτυρο, 300 γρ κρέμα διπλή. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μείγμα. Η καραμέλα πρέπει να έχει ένα χρυσοκαφέ χρώμα και πρέπει να προσέχετε γιατί η λιωμένη ζάχαρη είναι πολύ ζεστή!

Μετά ρίξτε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σβήσετε το μάτι της κουζίνας. Ανακατέψτε τη διπλή κρέμα και ψύξτε στο ψυγείο. Για το κέικ μπανάνας θα χρειαστούν 300 γρ μπανάνες, ώριμες περίπου 3 μπανάνες, 115 γρ ζάχαρη, 3 γρ αλάτι, 1 αυγό, 75 ml ηλιέλαιο, 10 γρ μπέικιν πάουντερ, 275 γρ αλεύρι λευκό. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και ενσωματώνουμε το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Γυρίζουμε το μείγμα σε στρωμένη φόρμα για κέικ. Προθερμάνετε το χώρο μαγειρέματος στους 160°C με ζεστό αέρα. Απολαύστε ένα γλυκό που δεν θα το αλλάζετε με τίποτα.