Αυτή η συνταγή μαρμελάδας μπανάνας είναι υπέροχη για να φτιάξετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η σπιτική μαρμελάδα είναι ένα υπέροχο βρώσιμο δώρο. Η μπανάνα είναι ένα από τα λίγα φρούτα που είναι προσιτά για μαρμελάδα όλο το χρόνο. Μπορείτε ακόμη να το φτιάξετε τον Δεκέμβριο για δώρα Χριστουγέννων. Μια μαρμελάδα μπανάνας είναι εξαιρετική επάλειψη σε αγγλικά μάφιν, ψωμί μπανάνας ή scones. Είναι επίσης ένα υπέροχο topping για βάφλες, τηγανίτες ή παγωτό. Θα χρειαστείτε χυμό λεμονιού ή λάιμ για να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετό οξύ στη μαρμελάδα. Μπορείτε να ανταλλάξετε 1 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ.
Πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες;
Οι μπανάνες πρέπει να είναι από κίτρινες ώριμες έως ελαφρώς ώριμες με καφέ κηλίδες. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και λιγότερο ώριμες μπανάνες. Ωστόσο, για το βέλτιστο αποτέλεσμα γευστικά, οι ώριμες μπανάνες είναι οι πιο κατάλληλες.
Συστατικά
- 5 φλιτζάνια ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη (ή άλλη γλυκαντική ουσία)
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 3 κουταλιές χυμό λάιμ ή χυμό λεμονιού
- Μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις η μαρμελάδα αρχίσει να φουσκώνει, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Ενώ μαγειρεύεται η μαρμελάδα τοποθετήστε βάζα, καπάκια και κάθε εξοπλισμό που θα έρθει σε άμεση επαφή με τη μαρμελάδα στο φούρνο. Αφήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια κλείστε το φούρνο, αλλά αφήστε τα αντικείμενα εκεί μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε.
- Μόλις μαγειρευτεί η μαρμελάδα, ρίξτε την μέσα στα βάζα και τοποθετήστε τα καπάκια και βιδώστε τα. Καθώς η μαρμελάδα κρυώνει, θα δημιουργηθεί κενό και τα καπάκια θα σφραγίζονται (γενικά θα ακούσετε έναν ήχο κλικ όταν συμβαίνει η σφράγιση).
Σημειώσεις: Αυτή η συνταγή φτιάχνει 4 στάνταρ βαζάκια με μαρμελάδα μπανάνα. Οι μπανάνες είναι ένα από τα λίγα φρούτα που μπορούν να αγοραστούν ανέξοδα όλο το χρόνο. Επομένως είναι εξαιρετική συνταγή για δώρα διακοπών της τελευταίας στιγμής.