Διατροφή

Μπανάνα κέικ σιρόπι: Σιροπιασμένο κέικ μπανάνας με αλατισμένη σάλτσα καραμέλας βουτύρου

Μπανάνα κέικ σιρόπι: Σιροπιασμένο κέικ μπανάνας με αλατισμένη σάλτσα καραμέλας βουτύρου
Μπανάνα κέικ σιρόπι: Απολαύστε αυτό το "ανάποδο" κέικ μπανάνας, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκίνησετε την ημέρα σας αλλά και να ολοκληρώσετε ένα γεύμα, με ζαχαρωτά macadamias και αλατισμένη σάλτσα βουτύρου. Ένα πραγματικό όνειρο!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η μπανάνα εκτός από το αγαπημένο φρούτο των παιδιών είναι σίγουρα και το αγαπημένο φρούτο των ενηλίκων. Τι γίνεται όμως όταν αναμιχθεί με σάλτσα καραμέλας βουτύρου. Τότε το σίγουρο είναι ότι θα σας ενθουσιάσει και θα ανεβεί ακόμα υψηλότερα στις καθημερινές σας προτιμήσεις. Υπάρχουν συνταγές με μπανάνες, όπως αυτό το ανάποδο κέικ μπανάνας, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα, με ζαχαρωτά macadamias και αλατισμένη σάλτσα βουτύρου. Τα συστατικά είναι πολύ απλά και αν δεν τα έχετε σπίτι σας, τότε θα τα βρείτε παντού ακόμα και στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας. Τα συστατικά είναι αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω.


Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 4 μέτριες και ώριμες μπανάνες
  • 120gr βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα περίπου 125ml
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζάνιου περίπου 50gr μακαντάμια, ψητά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Σάλτσα βουτύρου χτυπημένη
  • 50gr βούτυρο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 200gr μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι περίπου 250ml καθαρή αραιή κρέμα
  • Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Όπως βλεπετε τα συστατικά δεν θα σας δυσκολέψουν πολύ, αλλά ούτε και η μέθοδος παρασκευής τους. Ετοιμάστε το κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην συσκευασία του αλευριού. Για τα ζαχαρωτά μακαντάμια, πρέπει να τα βάλετε σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα με το λάδι και το σιρόπι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, για 3 με 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Αδειάστε σε ταψί που έχετε ήδη στρώσει χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Για την αλατισμένη καραμέλα βουτύρου, βάζετε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 7 με 8 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Περιχύστε τη μισή καραμέλα βουτύρου πάνω από το κέικ μπανάνας και πασπαλίστε με ζαχαρωτά μακαντάμια. Σερβίρουμε μαζί με την υπόλοιπη καραμέλα βουτύρου και διπλή κρέμα.

Είναι ένα γλυκό που όταν το δοκιμάσετε θα σας μείνει αξέχαστο!