Διατροφή

Μπανάνα Γουατεμάλα: Μια διαφορετική συνταγή για υγιεινό γλυκό με άρωμα Λατινικής Αμερικής

Μπανάνα Γουατεμάλα: Μια διαφορετική συνταγή για υγιεινό γλυκό με άρωμα Λατινικής Αμερικής
Μπανάνα Γουατεμάλα: Ταξιδεύουμε στην μακρινή Γουατεμάλα και δοκιμάζουμε την ομώνυμη λιχουδιά με μπανάνες, συνοδευόμενες από γλυκιά κρέμα για μια υγιεινή απόλαυση!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η Γουατεμάλα είναι ευλογημένη με ωραίο, ζεστό καιρό. Δηλαδή το τέλειο περιβάλλον για να καλλιεργηθεί η μπανάνα όλο το χρόνο. Λατρεύουν τις κομμένες μπανάνες στο πρωινό τους γιαούρτι, σε μια λαχταριστή μπανανόπιτα για επιδόρπιο ή απλά ως ένα σνακ που μπορούν να το φάνε οπουδήποτε! Ναι, οι μπανάνες είναι νόστιμες ακόμα και αν φαγωθούν σκέτες. Με λίγη όμως προσπάθεια και σχετικά λίγα υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά απίστευτα επιδόρπια. Στη Γουατεμάλα, οι μπανάνες είναι το πιο δημοφιλές φρούτο και έχουν μια τεράστια ποικιλία φαγητών που φτιάχνουν και συνοδεύουν με μπανάνες. Οι μπανάνες αποτελούν μεγάλο μέρος της παραδοσιακής κουζίνας της Γουατεμάλας, που συχνά πωλούνται από πλανόδιους πωλητές σε όλη την πόλη. Υπάρχει μια εξαιρετική στην απλότητά της συνταγή, που είναι γρήγορη και εύκολη και περιέχει γλυκιά κρέμα. Στη Γουατεμάλα συνήθως σερβίρετε ως απογευματινό σνακ, αφού η λεπτότητα της βανίλιας και η γλυκύτητα των σοταρισμένων τηγανητών μπανανών τους κρατούν χορτάτους μέχρι και το βραδινό.

Τα συστατικά της είναι:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Κανέλα για γεύση

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες παρασκευής του είναι εύκολες και τα βήματα που θα ακολουθήσετε λίγα. Καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τες στη μέση και μετά πάλι κατά μήκος. Αφού τα κάνετε όλα αυτά, αρχίστε να ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Τοποθετείστε τις τέσσερις κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατέψτε όσο καλύτερα γίνεται. Σοτάρετε τις μπανάνες στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και αφήστε τις στην άκρη. Αμέσως μετά, πάρτε μια κατσαρόλα και προσθέστε το γάλα, το καλαμποκάλευρο, και το ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη μαζί με τη βανίλια. Ανακατέψτε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα εντελώς και μετά πασπαλίστε το με κανέλα. Για το τέλος, βάλτε τις μπανάνες σε ένα πιάτο και από πάνω τοποθετήστε τους το ζεστό μείγμα της γλυκιάς κρέμας. Είναι μια συνταγή που όλοι θα αγαπήσουν! Αν βρεθείτε ποτέ στη Γουατεμάλα ψάξτε να το βρείτε και θα ζήσετε την πιο γλυκιά εμπειρία της ζωής σας.