Συστατικά:
- 500 γρ μπάμιες πλυμένες και κομμένες
- 250 γραμμάρια κιμά (μοσχάρι ή αρνί)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτί ντομάτες σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζωμό βοείου κρέατος ή λαχανικών
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τον κιμά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τον με ένα κουτάλι καθώς ψήνεται.
- Προσθέστε την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθούν τα καρυκεύματα. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και το ζωμό, ανακατεύοντας να ενωθούν όλα. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.
- Αφήνουμε τις μπάμιες και τον κιμά να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες. Ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσει.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, μπορείτε να το σιγοβράζετε ακάλυπτο για λίγα λεπτά ακόμα για να πήξει.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό πάνω από ρύζι ή με λίγο ψωμί κρούστας στο πλάι.
Αυτή η συνταγή για μπάμιες με κιμά είναι απλή και γεμάτη γεύση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τις μπάμιες και είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένος της οικογένειας σε ελάχιστο χρόνο. Δοκιμάστε το για το επόμενο δείπνο σας και απολαύστε ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.