Διατροφή

Μoβ κουνουπίδι: Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μoβ κουνουπιδιού

Μoβ κουνουπίδι: Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μoβ κουνουπιδιού
Μoβ κουνουπίδι: Tο κουνουπίδι αποκτά ένα χαρακτηριστικό βαθύ μωβ χρώμα λόγω της ανθοκυανίνης, ενός αντιοξειδωτικού.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το κουνουπίδι είναι διαθέσιμο και σε διαφορετικά χρώματα; Γνωρίζουμε το λευκό κουνουπίδι και τα οφέλη του. Ας συζητήσουμε το μωβ κουνουπίδι και τα οφέλη του για την υγεία. Αυτό το κουνουπίδι αποκτά ένα χαρακτηριστικό βαθύ μωβ χρώμα λόγω της ανθοκυανίνης, ενός αντιοξειδωτικού. Είναι λίγο πολύ παρόμοιο με το λευκό κουνουπίδι στη γεύση και η μέθοδος μαγειρέματος θα είναι επίσης η ίδια. Είναι ιδανικό για μαγείρεμα στον ατμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σαλάτες και ορεκτικά, αλλά δεν ταιριάζει πολύ στην ινδική μέθοδο μαγειρέματος.


  1. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Συσκευασμένο με αδιάλυτες φυτικές ίνες, είναι κατάλληλο για απώλεια βάρους και διατήρηση των επιπέδων σακχάρου. Συνεχίζει να χορταίνει καθώς είναι γεμάτο φυτικές ίνες και βελτιώνει το μεταβολισμό. Λειτουργεί ως πρεβιοτικό και βοηθά στη βελτίωση της χλωρίδας του εντέρου, η οποία αποτρέπει τη μόλυνση, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό ως διογκωτικός παράγοντας και βοηθά στις κινήσεις του εντέρου.
  2. ΔΡΑΣΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: Η ανθοκυανίνη είναι μια ομάδα αντιοξειδωτικών που μειώνει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή και μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών παθήσεων και σχηματισμού καρκινικών κυττάρων . Περιέχει επίσης φλαβονοειδή, όπως οι πολυφαινόλες, που μειώνουν την εξάπλωση και την επανεμφάνιση του καρκίνου και των σχετικών συμπτωμάτων μειώνοντας τη φλεγμονή και προάγοντας το ανοσοποιητικό. Η τακτική κατανάλωση αυτού θα βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της διατροφής καθώς είναι μια υπερτροφή.
  3. ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ: Το μωβ κουνουπίδι περιέχει αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών και των γλυκοζινολικών. Η ανθοκυανίνη δίνει στο κουνουπίδι το ζωηρό μωβ χρώμα του και προάγει την υγεία της καρδιάς. Παίζει επίσης ρόλο στην αποτοξίνωση υποστηρίζοντας τη λειτουργία του ήπατος και παράγοντας ηπατικά ένζυμα που απαιτούνται για την αποβολή των τοξινών.
  4. ΥΨΗΛΗ ΠΗΓΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C: Η βιταμίνη C στο μωβ κουνουπίδι βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τις κοινές λοιμώξεις όταν περιλαμβάνεται τακτικά στη διατροφή. Ενισχύει επίσης το σχηματισμό κολλαγόνου, απαραίτητο για τη διατήρηση υγιών οστών, δέρματος και πυκνότητας μετάλλων.
  5. ΔΡΑΣΤΕ ΩΣ ΚΑΡΔΙΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ: Έχει καλή ποσότητα βιταμίνης Κ, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία της καρδιάς και βοηθά στην ομοιόσταση του ασβεστίου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οφέλη της κατανάλωσης μοβ κουνουπιδιού, είναι επίσης ζωτικής σημασίας να εξετάσουμε τις αντενδείξεις. Αυτό το λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες, επομένως δεν πρέπει να καταναλώνεται εάν ένα άτομο πάσχει από ουρική αρθρίτιδα και παθήσεις των νεφρών. Αποφύγετε εάν πάσχετε από όξινη παλινδρόμηση ή οποιοδήποτε έλκος του γαστρεντερικού σωλήνα. Και αυτό το λαχανικό πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή εάν καταναλώνετε φάρμακα για τον θυρεοειδή. Έτσι, πάντα να συμβουλεύεστε τον διαιτολόγο σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο συστατικό ή εξωτικό λαχανικό. Βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας για εγκύους και μεταγεννητικές μητέρες. Για ασθενείς με θυρεοειδή που διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι καλύτερο να το αποφύγετε καθώς αυτό το λαχανικό είναι εξωτικό και δεν χρησιμοποιείται συνήθως στην Ινδία. λίγο διστάζει να το αναφέρει ότι πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.