Διατροφή

Μοτσαρέλα στικς: Η συνταγή για να φτιάξετε μοτσαρέλα στικς για φίλους

Μοτσαρέλα στικς: Η συνταγή για να φτιάξετε μοτσαρέλα στικς για φίλους
Μοτσαρέλα στικς: Η παρασκευή των στικς μοτσαρέλας στο σπίτι είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το κλασικό ορεκτικό

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η παρασκευή των στικς μοτσαρέλας στο σπίτι είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το κλασικό ορεκτικό. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα μπαστουνάκια μοτσαρέλας από την αρχή.


Συστατικά

  • Μπαστούνια τυριού μοτσαρέλα: 12 (κομμένα στη μέση)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1/2 φλΌλα τα άρθρα
  • Αυγά: 2 (χτυπημένα)
  • Φρυγανιά: 1 φλ
  • Ιταλικό καρύκευμα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Σκόρδο σε σκόνη: 1/2 κουτ
  • Αλάτι: 1/2 κουτ
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Οδηγίες

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το σταθμό παναρίσματος. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε μαζί την τριμμένη φρυγανιά, τα ιταλικά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Παίρνετε το μισό κάθε ξυλάκι μοτσαρέλας και το αλείφετε πρώτα με το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Στη συνέχεια, βουτήξτε το στα χτυπημένα αυγά, αφήνοντας να στάξει τυχόν περίσσεια. Τέλος, αλείφετε το ξυλάκι μοτσαρέλα με το μείγμα της φρυγανιάς, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει ομοιόμορφα η τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετήστε τα παναρισμένα μπαστούνια μοτσαρέλας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μόλις πανάρουν όλα τα ξυλάκια μοτσαρέλας, μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη και παγώνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει το πανάρισμα να κολλήσει καλύτερα κατά το τηγάνισμα. Ενώ τα ξυλάκια μοτσαρέλας κρυώνουν, ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο στους 175°C. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε προσεκτικά τα ξυλάκια μοτσαρέλας σε παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει η φριτέζα. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα ή ένα σουρωτήρι αράχνης, αφαιρέστε τα τηγανισμένα μπαστούνια μοτσαρέλας από το λάδι και μεταφέρετέ τα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τα σπιτικά ξυλάκια μοτσαρέλας ζεστά με σάλτσα μαρινάρας ή την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ. Απολαύστε τα τραγανά μπαστουνάκια μοτσαρέλας σας ως νόστιμο ορεκτικό ή σνακ! Με αυτή την εύκολη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι νόστιμα μπαστουνάκια μοτσαρέλας που είναι τραγανά εξωτερικά και στάζουν με λιωμένο τυρί από μέσα. Είναι βέβαιο ότι θα έχουν επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους!