Το μοσχοκάρυδο είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Είναι φτιαγμένο από τους σπόρους του αειθαλούς δέντρου , το οποίο είναι γηγενές στις Μολούκες Ινδονησίες , επίσης γνωστό ως Νησιά Μπαχαρικών. Η δημοτικότητα του πηγάζει από τις πολλές χρήσεις της στο μαγείρεμα. Η γλυκιά και γλυκιά του γεύση προσφέρεται για αλμυρά και γλυκά πιάτα, όπως κατσαρόλες και σούπες.
Μάσκα
- Το Mace είναι η καλύτερη επιλογή αν ψάχνετε για αντικατάσταση μοσχοκάρυδου, καθώς και τα δύο μπαχαρικά προέρχονται από το δέντρο Myristica fragrans .
- Ενώ το μοσχοκάρυδο προέρχεται από τους σπόρους του φυτού, η ράβδος είναι το εξωτερικό κάλυμμα του σπόρου γνωστό ως aril .
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχοκάρυδο για ράβδους σε αναλογία.
Garam masala
- Το Garam masala είναι ένα δημοφιλές μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην ινδική και τη νότια ασιατική κουζίνα.
- Αν και τα συστατικά του ποικίλλουν ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, το μείγμα συνήθως περιέχει μοσχοκάρυδο, ράβδος, γαρίφαλο, κανέλα, κάρδαμο και μαύρο πιπέρι . Μπορεί επίσης να περιέχει κύμινο, κουρκούμη, σαφράν, fenugreek, γλυκάνισο ή άλλα τοπικά μπαχαρικά .
- Καθώς τα περισσότερα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στο garam masala έχουν παρόμοια γεύση με το μοσχοκάρυδο, αυτό το μείγμα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.
- Αυτό το μπαχαρικό μπορεί επίσης να αντικατασταθεί.
- Το μπαχάρι προέρχεται από τα μούρα του αειθαλούς δέντρου Pimenta dioica . Είναι επίσης γνωστό ως πιμέντο ή πιπεριά της Τζαμάικας .
- Η γεύση του περιγράφεται συχνά ως συνδυασμός μοσχοκάρυδου, πιπεριού, μούρων αρκεύθου και κανέλας. Ωστόσο, το αυθεντικό μπαχάρι παρασκευάζεται μόνο από τα μούρα και όχι από μείγμα άλλων μπαχαρικών.
- Το μπαχάρι απαντάται συνήθως στα ντουλάπια κουζίνας, καθιστώντας το μια βολική εναλλακτική λύση αντί του μοσχοκάρυδου.
Μπαχαρικό μηλόπιτα
- Το μπαχαρικό μηλόπιτα χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια με βάση το μήλο.
- Περιέχει κυρίως κανέλα και μικρές ποσότητες μοσχοκάρυδου, μπαχάρι, κάρδαμο και τζίντζερ. Ως εκ τούτου, παίρνει μια ισχυρή γεύση κανέλας.