Διατροφή

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;
Μοσχαρίσια μπριζόλα: Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και θα φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα.


Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες 
  • 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε καρυκεύοντας τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένο δεντρολίβανο. Φροντίστε να επικαλύπτετε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές με το μείγμα καρυκευμάτων. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τις καρυκευμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ κρούστα. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις αφήνετε στην άκρη σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε για ένα λεπτό περίπου μέχρι να μυρίσει. Προσοχή να μην καεί το σκόρδο. Στύψτε το χυμό ενός λεμονιού στην κατσαρόλα, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο για να ξεγλαλώσετε το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό βοδινού και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Επιστρέψτε τις ψημένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τις στο υγρό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήστε τις μπριζόλες να σιγοβράσουν απαλά στον ζωμό με λεμόνι για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο στη σάλτσα που παραμένει στην κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά. Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες και σερβίρετε μαζί με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Ρίξτε τη σάλτσα με λεμόνι πάνω από τις μπριζόλες και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες ζεστές, συνοδευόμενες από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή μια τραγανή σαλάτα. Απολαύστε τις χυμώδεις μοσχαρίσιες μπριζόλες εμποτισμένες με τη ζωηρή γεύση του λεμονιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και αξέχαστο γεύμα μαγειρεμένο ακριβώς στην κατσαρόλα σας.