Διατροφή

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι
Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι μία παλιά συνταγή πιο ελαφριά από τα σουτζουκάκια, ιδιαίτερα χορταστική και αγαπημένη στα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα, σας έχω τη λύση. Ένα πιάτο που δεν είναι τόσο βαρύ όσο τα σουτζουκάκια, αλλά είναι εξίσου θεσπέσιο. Τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα είναι κι αυτά μία παλιά συνταγή, ιδιαίτερα χορταστική και είναι επίσης ένα πιάτο, που θα φάνε εύκολα τα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς. Ας δούμε όμως παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε αρχικά, και στην συνέχεια πώς θα μαγειρέψουμε το φαγητό αυτό.


Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά για τον κιμά:

  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κ.σ. νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και αφού ανακατέψουμε καλά με τα χέρια μας όλα τα υλικά, ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας, προσθέτοντας σιγά σιγά τις 5 κουταλιές νερό.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τους κεφτέδες, τόσο όσο να πάρουν χρώμα.
  • Τους βγάζουμε και στο πιάτο που θα του βάλουμε έχουμε βάλει από πριν, απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει καλά τα πολλά λάδια. Αν χρειαστεί, κάνουμε και μία αλλαγή στο χαρτί.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Ρίχνουμε μέσα του κεφτέδες και συνεχίζουμε το βράσιμο, για 20 με 30 λεπτά ακόμα, μέχρι δηλαδή να δέσει η σάλτσα μαζί με το κρέας και φυσικά να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι, με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ακόμη και με μακαρονάδα.

Θα δείτε ότι αυτό το πιάτο θα σας εντυπωσιάσει οικογενειακώς. Είναι πολύ αφράτοι κεφτέδες και με την σάλτσα που μελώνει γύρω τους, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!