Eνισχύστε τη δύναμη του εγκεφάλου σας και του ανοσοποιητικού σας συστήματος με υγιεινές συνταγές που θα καταφέρουν να προάγουν την καλή συγκέντρωση, την ενέργεια και ακόμη και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ήσυχοι κατά τη διάρκεια της μελέτης, μιας σημαντικής δουλειάς ή ακόμη και μιας ζωτικής σημασίας παρουσίαση. Ένα εύκολο, χορταστικό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο. Μην ξεχνάτε ότι καλό γεύμα θεωρείται αυτό που θα είναι ικανό να σας ανεβάσει εκείνα τα βράδια που επιστρέφετε μετά από ώρες δουλειάς και δεν έχετε καθόλου ενέργεια. Μια τέτοιου είδους συνταγή με αυτές τις ιδιότητες είναι και η συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας, τζίντζερ και τσίλι. Τα συστατικά του δεν είναι τόσα πολλά και σχεδόν όλα τα έχουμε ήδη στο ντουλάπι και στο ψυγείο μας.
Τα συστατικά είναι τα εξής:
- 1/3 του φλιτζανιού λευκό ξύδι
- 2 φλιτζάνια περίπου 500 ml ζωμός κοτόπουλου
- Κομμάτια τζίντζερ των 15 gr κομμένα σε φέτες
- 2 κομμάτια των 200gr μοσχαρίσιο φιλέτο
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ένα μείγμα shichimi togarashi που μπορείτε εύκολα να βρείτε σε καταστήματα με ιαπωνικά προϊόντα
- 270gr αποξηραμένα noodles (μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)
- 1/2 φλιτζάνι περίπου 80gr ξινολάχανο
- Φύλλα αμάρανθου
- λάδι τσίλι
- σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα
Οδηγίες παρασκευής
Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τίποτα από μαγειρική, είναι πολύ εύκολο να το παρασκευάσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Μέθοδος παρασκευής: Ξεκινήστε με το ξύδι, το ζωμό, το τζίντζερ και 2 φλιτζάνια περίπου 500ml νερό, τα οποία θα τοποθετήσετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη και το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μετά αφήστε το να ξεκουραστεί, καλυμμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο, για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με shichimi togarashi και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Συνεχίζοντας, μοιράζουμε τα noodles σε μπολ. Περιχύνουμε με ζωμό και το ρίχνουμε πάνω από την μπριζόλα, το λάχανο τουρσί και τα φύλλα αμάρανθου. Σερβίρετέ το, περιχυμένο με λάδι τσίλι και σάλτσα σόγιας.