Διατροφή

Μοσχάρι συνταγή: Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

Μοσχάρι συνταγή: Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά
Περιεκτικότητα πρωτεΐνης: Προσπαθήστε να βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και θα δείτε ότι θα φτιάξετε μία από τις νοστιμότερες συνταγές που έχετε φάει ποτέ και δεν είναι άλλη από κομμάτια μπριζόλας με ειδική κοπή ,σερβιρισμένα με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν είστε από τους ανθρώπους που θεωρείτε ότι τα φαγητά με υψηλής περιεκτικότητας πρωτεΐνη είναι λίγα, θα πρέπει σίγουρα να το ξανασκεφτείτε. Τα υλικά με πρωτεΐνη είναι τόσα πολλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τους φτιάξετε άπειροι,. Γι’ αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι, προσπαθήστε να βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και θα δείτε ότι θα φτιάξετε μία από τις νοστιμότερες συνταγές που έχετε φάει ποτέ και δεν είναι άλλη από κομμάτια μπριζόλας με ειδική κοπή ,σερβιρισμένα με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά.


 Ένα νόστιμο γκουρμέ γεύμα ιδανικό για καλοκαιρινή διασκέδαση.

  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού σε επίπεδα φύλλα
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα ρίγανης
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σέρι ή ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Μπριζόλα 1,5 κιλού

Για την ψητή πιπεριά θα χρειαστείτε:

  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 4 ντομάτες
  • 1 μακρύ κόκκινο τσίλι
  • 1 βολβός σκόρδου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι σέρι ή κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα καλαμποκιού θα χρειαστείτε:

  • 2 ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο λιβανέζικο αγγούρι, αφαιρώντας τους σπόρους, ψιλοκομμένο
  • 1 καλαμποκιού, ψητό στη σχάρα
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1/2 κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα
  • ¼ του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού pimenton (καπνιστή πάπρικα)
  • 1/3 του φλιτζανιού 80 ml ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Για τη μαρινάδα, τοποθετήστε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, το λάδι, το ξύδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μίξερ και χτυπήστε για να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το κρέας στη μαρινάδα, στη συνέχεια σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες. Για την απόλαυση, τοποθετήστε την πιπεριά, τις ντομάτες, το τσίλι και το σκόρδο σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθούν καλά. Μεταφέρετε την πιπεριά σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά να ιδρώσει και μετά την ξεφλουδίζετε. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, το τσίλι και τις σκελίδες σκόρδου. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λάδι και το ξύδι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε την απόλαυση στην άκρη. Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε ένα γουόκ σε υψηλή θερμοκρασία. Αφαιρέστε την περίσσεια μαρινάδας από το κρέας και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτρια ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.