Διατροφή

Μοσχάρι σούπα: Φτιάξτε μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες

Μοσχάρι σούπα: Φτιάξτε μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες
Μοσχάρι σούπα: Μιας και το κρύο δεν μας έχει ξεχάσει ακόμη μέσα στην άνοιξη, μια κρεατόσουπα γεμάτη λαχανικά θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα γεμάτο βιταμίνες για το ανοσοποιητικό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Δημιουργήστε μία κρεατόσουπα που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Είναι ένα φαγητό για μια κρύα ανοιξιάτικη μέρα, μιας και προσφέρει πολύχρωμες κουταλιές απόλαυσης σε μικρούς και μεγάλους. Μαγειρέψτε μία αρωματική, ζεστή σούπα με λαχανικά και πατάτες για να την απολαύσει όλη η οικογένεια! Άλλωστε, αποτελεί ένα θρεπτικό πιάτο που θα χορτάσει τους πάντες!!!


Η κρεατόσουπα των ονείρων σας

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2-3 ξυλάκια σέλινο, κομμένα σε φέτες
  • 2 λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο βοδινού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φυσικά νερό

Παρασκευή συνταγής:

  • Για να προετοιμάσετε αυτή την συνταγή κρεατόσουπας, κόψτε πρώτα το κρέας σε κομμάτια 5cm.
  • Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μοσχάρι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Ρίξτε στην ίδια κατσαρόλα περίπου 1,5L νερού. (Το νερό πρέπει να καλύπτει τα συστατικά.)
  • Προσθέτετε το σέλερι, τις πατάτες, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και τον κύβο κρέατος. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετήστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη κρεατόσουπα να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες. Ελέγξτε μια στο τόσο για να αφαιρέσετε τον αφρό από την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί καθώς εξατμίζεται.
  • Αφού τελειώσει το κρέας προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, μια κουταλιά ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνετε για να δοκιμάσετε.
  • Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό με μια φέτα λεμόνι και ψιλοκομμένο θυμάρι.

Απολαύστε!