Διατροφή

Μοσχάρι ροκφόρ: Σκωτσέζικο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας

Μοσχάρι ροκφόρ: Σκωτσέζικο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας
Μοσχάρι ροκφόρ: Αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση του ροκφόρ σε συνδυασμό με την μεστή μοσχαρίσια μπριζόλα, τότε αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν έρχεται η ώρα για το κρίσιμο ραντεβού. Αυτό δηλαδή που θα κρίνει αν θα είστε μαζί με την κοπέλα που σας αρέσει ή όχι, τότε ένα ρομαντικό γεύμα για δύο είναι ότι πρέπει. Για να εντυπωσιάσετε λοιπόν την μέλλουσα κοπέλα σας, φτιάξτε της μία σκωτσέζικη συνταγή με μοσχάρι και ροκφόρ που θα καταφέρει να καταρρίψει οποιουδήποτε είδους αναστολή που μπορεί να έχει. Δημιουργήστε ένα πιάτο που θα την καταπλήξει και θα αξίζει να βρίσκεται σε ένα εστιατόριο.


Τα συστατικά είναι λίγα και καλά και η παρασκευή της είναι σχετικά εύκολη. Ξεκινήστε ως εξής:

  • 450 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 25 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια των 400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (αν υπάρχει προτιμήστε σκωτσέζικο)
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας marsala
  • 1/3 του φλιτζανιού κρέμα παχύρρευστη
  • 25 γρ. γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 200 γρ. φασολάκια

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι σε μια μέτρια κατσαρόλα να βάλετε τις πατάτες και να τις σκεπάσετε με νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να πάρει βράση. Βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα στραγγίζετε καλά. Βάλτε πάλι το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό για να στεγνώσει καλά. Μετά αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το γάλα και το βούτυρο και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εν τω μεταξύ, καρυκεύστε τις μπριζόλες. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τις μπριζόλες για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.

Αφού γίνουν όλα αυτά προσθέστε το eshalot και το θυμάρι στο ίδιο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη marsala και μαγειρέψτε, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού, για 1 λεπτό ή μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προς το τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήξει ελαφρώς. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire και καρυκεύστε με πιπέρι. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα φασόλια σε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξτε καλά. Σερβίρετε μπριζόλες με πουρέ και φασόλια και περιχύστε τη σάλτσα. Πριν μαγειρέψετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.