Αυτή η εύκολη συνταγή για ψητό μοσχάρι με καρότα και απλή σάλτσα είναι ιδανική για ένα εκπληκτικό κυριακάτικο δείπνο για την οικογένεια. Χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για την προετοιμασία!
Γρήγορο ψητό μοσχάρι
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλάκι αλεύρι απλό
- 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες
- 500 γρ καρότα, κομμένα στη μέση
Για τη σάλτσα:
- 1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
- 250 ml ζωμός βοδινού
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.
ΒΗΜΑ 2: Ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη με λίγο καρύκευμα και στη συνέχεια τρίβουμε σε όλη την άρθρωση 950 γρ.
ΒΗΜΑ 3: Βάζουμε 1 κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες, και 500 γραμμάρια καρότα, κομμένα στη μέση, σε ένα ταψί και βάζουμε το βόειο κρέας από πάνω και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 4: Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 C και συνεχίζουμε να ψήνουμε το βόειο κρέας για 30 λεπτά, 40 λεπτά για μέτριο και 1 ώρα για καλά ψημένο.
ΒΗΜΑ 5: Βγάζουμε το μοσχάρι και τα καρότα από το φούρνο, τα βάζουμε σε ζεστά πιάτα ή πιατέλες και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.
ΒΗΜΑ 6: Αφήνουμε το μοσχαρίσιο κρέας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ενώ δυναμώνουμε τον φούρνο για να ψήνουμε κρέας και να τελειώσουμε τις πατάτες.
ΒΗΜΑ 7: Για τη σάλτσα, ξαναβάζουμε τη φόρμα με όλους τους χυμούς κρέατος και τα κρεμμύδια στην εστία.
ΒΗΜΑ 8: Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι, ξύνοντας όλα τα κολλημένα κομμάτια από τον πάτο της φόρμας. Μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά σιγά με 250 ml ζωμό βοείου κρέατος, λίγο-λίγο.
ΒΗΜΑ 9 Σβήνουμε σε μια ωραία σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και μετά σερβίρουμε με το μοσχάρι, κομμένο σε φέτες, τα καρότα και όλα τα άλλα γαρνιτούρα.