Oι συνταγές με μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά δημοφιλείς σε όλη την Ινδία εδώ και αιώνες. Υπάρχουν άπειρες συνταγές ανάλογες και σύμφωνες σχεδόν με όλα τα γούστα. Παρακάτω υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή με κάρυ και γάλα καρύδας που μπορεί να μην είναι ιδανική για πολλούς, αλλά για τους λάτρεις της ινδικής κουζίνας είναι ανεπανάληπτη. Τα συστατικά αυτής της συνταγής είναι αυτά που χρειάζονται για την αυθεντική συνταγή αλλά υπάρχει η πιθανότητα να την βρείτε και με άλλες παραλλαγές με υλικά προσαρμοσμένα στις ελληνικές γεύσεις.
Είτε το φτιάξετε στη αυθεντική του μορφή, είτε το προσαρμόσετε στα δικά σας δεδομένα, το σίγουρο είναι θα την απολαύσετε. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το Ινδικού τύπου μοσχάρι με κάρυ και γάλα καρύδας είναι αρκετά αλλά αυτό είναι που την κάνει μοναδική.
Τα συστατικά είναι:
- 2 κιλά φιλέτο μοσχαρίσιο κρέας ή 2 κιλά κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ ή 1 ⁄ 4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ⁄ 2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 ⁄ 4 του φλιτζανιού λάδι
- 1 ⁄ 2 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα σε στυλ julienne
- 1 ⁄ 2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
- 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- 1 ⁄ 3 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)
Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για να το φτιάξετε είναι απλή και συνοψίζεται σε 5 απλά βήματα:
Βήμα 1: Κόβουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Βήμα 2: Καρυκεύουμε το κρέας με το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα worcestershire (μπορείτε να το αφήσετε να μαριναριστεί για μισή ώρα ή περισσότερο, αλλά δεν είναι απαραίτητο).
Βήμα 3 : Ζεσταίνουμε το 1/3 του λαδιού σε ένα μεγάλο τηγάνι/ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το 1/3 του κρέατος για λίγο μέχρι να μην έχει πλέον ροζ χρώμα. Αδειάζετε το κρέας και τους χυμούς σε ένα άλλο μπολ για να διατηρηθεί ζεστό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο κρέας.
Βήμα 4: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λίγο λάδι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και το κρέας στο κρεμμύδι και στις πιπεριές στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5: Προσθέστε γάλα καρύδας και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι για γεύση. Αν θέλετε γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε πάνω από ρύζι.