Διατροφή

Μοσχάρι Matambre: Μία αργεντίνικη συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες

Μοσχάρι Matambre: Μία αργεντίνικη συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες
Μοσχάρι Matambre: Η Αργεντινή είναι μια χώρα με μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή κρέατος. Ταξιδέψτε σήμερα σε μια συνταγή αφιερωμένη στους γευστικούς σας κάλυκες!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η Αργεντινή είναι μία χώρα γνωστή για την κτηνοτροφία της και ιδιαίτερα σε βοοειδή. Το μοσχαρίσιο κρέας της εξάγεται παντού και υπάρχουν και αρκετά εστιατόρια στην Ελλάδα που έχουν ανοίξει και έχουν μόνο αργεντίνικες συνταγές. Το αργεντίνικο γεμιστό μοσχάρι Matambre είναι μία συνταγή που θα μαγέψει τους γευστικούς σας κάλυκες. Είναι μία συνταγή που στην Αργεντινή την κάνουν όλα τα σπίτια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.


Συνταγή για το μίγμα μπαχαρικών:

  1. 5 κ.γ. πάπρικα
  2. 2 κ.γ. αλάτι
  3. 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  4. 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σκόνη
  5. 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  6. 1 κ.γ. καγιέν
  7. 1 κ.γ. ρίγανη ξηρή τριμμένη
  8. θυμάρι ξηρό τριμμένο (γραμμάρια κατά βούληση)

Για την παρασκευή του κρέατος:

  • 4 μικρά αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 155 gr κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα ή ρίγανη
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 kgs μπριζόλα μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες πλάτους
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σ μείγμα μπαχαρικών

 

Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσουν και να σφίξουν. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Μαγειρέψτε τα παγωμένα μπιζέλια σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε καλά και, όσο είναι ακόμα ζεστό, βάλτε το σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Τοποθετήστε το μοσχάρι, σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος για να το χτυπήσετε απαλά ολόκληρο (αν δεν σας το έχει χτυπήσει ο κρεοπώλης). Έπειτα ανοίγετε και αλατοπιπερώνετε το κρέας και στη συνέχεια απλώνετε πάνω του το μείγμα μπιζελιών. Τοποθετήστε τα αυγά οριζόντια και από άκρη σε άκρη κατά μήκος του κρέατος και στη συνέχεια τοποθετήστε τα καρότα και τις πιπεριές.

Μετά ξεκινήστε να τυλίγετε το κρέας για να περικλείσετε τα συστατικά σε ένα σταθερό μπαστούνι. Δέστε το κρέας με κορδόνι κουζίνας για να στερεωθεί. Αφήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει και στη συνέχεια βάλτε το τυλιγμένο μοσχαρίσιο κρέας στο νερό. Όταν το νερό επανέλθει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε για 2 ώρες, γεμίζοντας το τηγάνι με βραστό νερό για να μην αγγίξει το κρέας στον πάτο του τηγανιού. Αφαιρέστε το κρέας από το νερό και αφήστε το στην άκρη. Όταν κρυώσει αρκετά έτσι ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε, τυλίξτε το καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.