Έχουμε συνηθίσει στην ελληνική κουζίνα να τρώμε το μοσχαράκι κοκκινιστό ή στιφάδο. Στη πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες ακόμα υπέροχες συνταγές που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας! Είμαι σίγουρη ότι η συνταγή με το μοσχάρι, τα σπαράγγια και τη μανέστρα θα σε ξετρελάνουν! Αποτελεί μία πολύ υγιεινή συνταγή καθώς το βόειο κρέας θα σου δώσει τον απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Ακόμη, τα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A, C, E, K και B6, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αν τώρα, συνδυάσεις αυτά τα υλικά με τη μανέστρα, η οποία θα σου δώσει την κατάλληλη ποσότητα αμύλου που χρειάζεται ο οργανισμός, δεν θα
χρειαστείς τίποτα άλλο να φας για βράδυ!
Υλικά συνταγής:
- 1 μοσχάρι κόντρα φιλέτο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε πάχος 3 εκατοστών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ανάλατο ζωμό βοδινού
- 1/3 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
- 1-1/2 φλιτζάνι τοματίνια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθαράκι
- 1/2 κιλό σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας
Εκτέλεση συνταγής:
- Πιέζουμε ομοιόμορφα το αλάτι και το πιπέρι στη μοσχαρίσια μπριζόλα.
- Ζεσταίνουμε το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
- Τοποθετούμε τη μπριζόλα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε 15 έως 18 λεπτά στους 60C έως τους 70C, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το
διατηρούμε ζεστό. - Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί στο τηγάνι. Αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν τα καφέ κομμάτια που έχουν προσκολληθεί στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε ντομάτες, κάπαρη και σκόρδο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 6 με 7 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα σπαράγγια τα τελευταία 3 λεπτά του χρόνου
μαγειρέματος. Ανακατεύουμε με το μισό μείγμα ντομάτας.
Tips:
- Χαράζουμε τη μπριζόλα σταυρωτά σε φέτες.
- Σερβίρουμε τη μπριζόλα πάνω από το κριθαράκι.
- Με κουτάλι προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας πάνω από τη μπριζόλα. Καλή απόλαυση!!!