Διατροφή

Mocktails: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα μη αλκοολούχα κοκτέιλ;

Mocktails: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα μη αλκοολούχα κοκτέιλ;
Mocktails: Μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο ποτό με μερικά εύκολα βήματα, με συστατικά των πέντε θεμελιωδών γεύσεων που αναγνωρίζει ο εγκέφαλός μας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα mocktails φαίνεται να είναι η πιο πρόσφατη τάση, με τις νεότερες γενιές να κλίνουν προς εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλκοόλ. Οι θάνατοι που σχετίζονται με το αλκοόλ κατατάσσονται στην τρίτη θέση στις αιτίες που μπορούν να προληφθούν στις ΗΠΑ, αλλά η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί κάτι περισσότερο από απλώς μετρήσιμους θανάτους. Συμβάλλει σε αναπηρία, ψυχικές ασθένειες και πολλά άλλα. Οι σημερινές νεότερες γενιές αναγνωρίζουν τους κινδύνους για την υγεία.

Μερικοί τροποποιούν συμπεριφορές για να αποτρέψουν τον εαυτό τους από το να γίνουν στατιστικά στοιχεία. Σίγουρα, πολλά ποτά είναι μη αλκοολούχα. σκεφτείτε καφέ, τσάι, χυμούς και πολλά άλλα. Αλλά η λέξη mocktail φέρνει στο νου τις σκέψεις ενός Shirley Temple, ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Ωστόσο, το 2022, μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό.

Η προέλευση του Mocktail

Ένα κοκτέιλ, σύμφωνα με τη Merriam-Webster, είναι ένα «συνήθως παγωμένο ποτό κρασιού ή αποσταγμένου ποτού αναμεμειγμένο με αρωματικά συστατικά» ή «κάτι που μοιάζει ή υποδηλώνει ένα τέτοιο ποτό ως μείγμα συχνά διαφορετικών στοιχείων ή συστατικών» ή «ένα μείγμα από παράγοντες συνήθως σε διάλυμα που λαμβάνεται ή χρησιμοποιείται ειδικά για ιατρική θεραπεία ή διάγνωση». Σκεφτείτε ένα mocktail όπως όλα αυτά απλά χωρίς το κρασί ή άλλο αλκοολούχο άρωμα. Τα mocktails έχουν προχωρήσει πολύ από τις αρχές του 1900, όταν αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην κοινωνία.

Η Merriam-Webster ανέφερε για πρώτη φορά αυτό το είδος ποτού το 1916, και η γνωστή Shirley Temple άρχισε να κάνει νέα τη δεκαετία του 1930. Τα mocktails παρέχουν ένα μείγμα γεύσεων, φρούτων, μπαχαρικών, ακόμη και γαρνιτούρων, χωρίς αλκοόλ. Επιτρέπουν σε όσους απέχουν από τη χρήση αλκοόλ για προσωπικούς, ιατρικούς ή άλλους λόγους να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην κοινωνικοποίηση και να διατηρούν την αίσθηση ότι ανήκουν χωρίς να καταναλώνουν αλκοόλ. Ένα πρόσθετο μπόνους δεν είναι ο κίνδυνος hangover το επόμενο πρωί εάν κάποιος πιει πάρα πολλά.

Τι κάνει ένα mocktail υπέροχο;

Ορισμένοι λατρεύουν να φτιάχνουν τα mocktails τους, ενώ άλλοι προτιμούν να συχνάζουν σε μπαρ που σερβίρουν μοναδικές συνταγές. Η έλλειψη χρόνου μπορεί να κάνει τα εμπορικά διαθέσιμα μη αλκοολούχα κοκτέιλ μια καλή επιλογή. Όλο και περισσότερες αλκοολούχες και μη αλκοολούχες εταιρείες δημιουργούν αυτά τα γευστικά ποτά για να απολαμβάνουν οι άνθρωποι το ποτό τους χωρίς ενοχές.

Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο mocktail

Παραδόξως, μπορεί να υπάρξει μια σχεδόν καλλιτεχνική ποιότητα στη διαμόρφωση ενός mocktail. Τα προφίλ γεύσης βοηθούν στη δημιουργία δωρεάν γεύσεων αναμειγνύοντας μια ποικιλία γεύσεων για να ευχαριστήσουν τους γευστικούς κάλυκες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο ποτό με μερικά εύκολα βήματα, με συστατικά των πέντε θεμελιωδών γεύσεων που αναγνωρίζει ο εγκέφαλός μας. Αυτές οι κύριες γεύσεις περιλαμβάνουν:

  • Πικρή: Ο καφές, το γκρέιπφρουτ, ο λυκίσκος, ακόμη και το κακάο μπορούν να δώσουν πικρία, μιμούμενοι το αλκοολούχο συστατικό στα κοκτέιλ.
  • Αλμυρή: Για αλμύρα, σκεφτείτε απλώς να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι. Ή μπορείτε να προσθέσετε ελιές, άλμη ελιάς ή πολλές άλλες γεύσεις. Η προσθήκη αλατιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάδειξη των γεύσεων άλλων συστατικών στο μείγμα.
  • Ξινή: Η ξινίλα παράγεται χρησιμοποιώντας όξινα συστατικά όπως ντομάτα, ξύδι, γεύσεις εσπεριδοειδών και μερικούς χυμούς λαχανικών.

  • Πικάντικη: Για πικάντικο, σκεφτείτε το wasabi, το τζίντζερ, το τσίλι ή την καυτερή σάλτσα. Η προσθήκη μπαχαρικών μπορεί να προσθέσει αυτή την αίσθηση ζεστασιάς που νιώθουν ορισμένοι όταν πίνουν αλκοόλ χωρίς το αλκοόλ.
  • Γλυκιά: Για να προσθέσετε γλυκύτητα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι, φρούτο ή χυμό φρούτων, σιρόπι σφενδάμου ή υγρή μελάσα.