Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.
Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.
Υλικά:
4-5 μήλα (προτιμήστε κόκκινα μήλα)
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
Προετοιμασία Μηλων: Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τα με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα. Αφήστε τα στην άκρη για 20 λεπτά.
Φτιάξτε τη Ζύμη: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και το αυγό και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συναρμολόγηση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίξτε το πρώτο μέρος σε φύλλο και τοποθετήστε το σε μια ταρτιέρα. Γεμίστε με τα προετοιμασμένα μήλα και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Κάντε τρυπούλες για να βγει ο ατμός.
Ψήσιμο: Ψήστε την πίτα για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρισμα: Αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα.
Αυτή η μηλόπιτα της γιαγιάς είναι ιδανική για κάθε περίσταση και θα φέρει την αίσθηση του σπιτιού σε κάθε μπουκιά!
Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.
Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.