Διατροφή

Μηλόπιτα: Η συνταγή της γιαγιάς για την πιο λαχταριστή μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Η συνταγή της γιαγιάς για την πιο λαχταριστή μηλόπιτα
Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.


Υλικά:

  • 4-5 μήλα (προτιμήστε κόκκινα μήλα)
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Μηλων: Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τα με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα. Αφήστε τα στην άκρη για 20 λεπτά.
  2. Φτιάξτε τη Ζύμη: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και το αυγό και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Συναρμολόγηση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίξτε το πρώτο μέρος σε φύλλο και τοποθετήστε το σε μια ταρτιέρα. Γεμίστε με τα προετοιμασμένα μήλα και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Κάντε τρυπούλες για να βγει ο ατμός.
  4. Ψήσιμο: Ψήστε την πίτα για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα.

Αυτή η μηλόπιτα της γιαγιάς είναι ιδανική για κάθε περίσταση και θα φέρει την αίσθηση του σπιτιού σε κάθε μπουκιά!