Ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό; Σας έχουμε την λύση! Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το τραγανό φύλλο, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα των μήλων, σαγηνεύουν τον ουρανίσκο σας και σας προκαλούν να φάτε κι άλλο.
Μηλόπιτα στη στιγμή
Συστατικά συνταγής:
- Ζύμη για πίτα με διπλή κρούστα
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 6 έως 7 φλιτζάνια μήλα τάρτας κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- Προαιρετικά: χοντρή ζάχαρη, αλεσμένη κανέλα, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας
Παρασκευή συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτουμε τη μισή ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας. Βάζουμε στο ψυγείο κατά την προετοιμασία της γέμισης. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε μείγμα ζάχαρης.
Τυλίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Κόβουμε τις σχισμές στην κορυφή. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός. Αλείφουμε πάνω από την κρούστα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τριμμένη κανέλα.
Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για 60-70 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να αφρίσει η γέμιση, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο μέχρι τη μέση αν η κρούστα αρχίσει να σκουραίνει πολύ. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό και σάλτσα καραμέλας.