Διατροφή

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική σούπα

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική σούπα
Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών απευθείας από τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ένα μπολ με σπιτική σούπα είναι ένα απίστευτα εύκολο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Αλλά η εξισορρόπηση των διαφορετικών γεύσεων δεν είναι πάντα τόσο απλή. Ο ειδικός τροφίμων και γεύσης και ιδρυτής του The Gift of Oil, Phil Bianchi, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια απλή φόρμουλα που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι για την τέλεια χειμωνιάτικη σούπα. «Τα βασικά στοιχεία για μια υπέροχη συνταγή σούπας είναι τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά και ο ζωμός.


Εφόσον έχετε αυτά τα τρία βασικά συστατικά, ανεξάρτητα από την ποικιλία, θα έχετε εγγυημένα μια καλή σούπα γεμάτη γεύση. Το υπέροχο με τη σούπα είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών απευθείας από τα ντουλάπια της κουζίνας σας». Ο ειδικός μοιράστηκε την τέλεια συνταγή του για εποχιακή σούπα!

Συστατικά

  • Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • Δύο μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
  • Μια σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 650 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά
  • 225 γρ. πατάτες σε κυβάκια
  • Δύο ποτήρια ζωμού λαχανικών
  • Κρέμα γάλακτος (οποιοδήποτε μαλακό τυρί ή κρέμα θα λειτουργήσει)
  • Για καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Για να ξεκινήσετε με τη βάση αυτής της σούπας, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες – καθώς και οποιαδήποτε άλλα λαχανικά θέλετε.
  • Μαγειρέψτε τα όλα για τρία έως τέσσερα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέστε τον κατεψυγμένο αρακά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει μια βράση.
  • Σε αυτό το σημείο, οι γεύσεις θα πρέπει να συγχωνεύονται μεταξύ τους, οπότε είναι καλή στιγμή να προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι για να καρυκεύσετε τα πάντα.
  • Αφήστε στην άκρη και αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να ξαναζεστάνετε τη σούπα και να τη μαγειρέψετε και να τελειώσετε το πιάτο προσθέτοντας την κρέμα φρέσκου για ένα κρεμώδες τελείωμα.