Διατροφή

Μεσογειακή διατροφή: Ψητός μπακαλιάρος με λαχανικά

Μεσογειακή διατροφή: Ψητός μπακαλιάρος με λαχανικά
Μεσογειακή διατροφή: Οι ειδικοί στη διατροφή από το Medical News Today ονομάζουν τον μπακαλιάρο ως έναν από τους καλύτερους τρόπους με χαμηλά λιπαρά για να λαμβάνετε την καθημερινή σας πρωτεΐνη. Αυτό το ψάρι του Ατλαντικού, είναι γεμάτο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα , τα οποία είναι υγιεινά για την καρδιά!

Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή για τις ελαφριές μεθόδους μαγειρέματος και τις πλούσιες, γήινες γεύσεις. Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι με πολύ ήπιο άρωμα, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα προφίλ μεσογειακής γεύσης, επειδή μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα στοιχεία του πιάτου. Οι ειδικοί στη διατροφή από το Medical News Today ονομάζουν τον μπακαλιάρο ως έναν από τους καλύτερους τρόπους με χαμηλά λιπαρά για να λαμβάνετε την καθημερινή σας πρωτεΐνη. Αυτό το ψάρι του Ατλαντικού, είναι γεμάτο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα , τα οποία είναι υγιεινά για την καρδιά! Αυτό το πιάτο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εκπλήξετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας. Για να φτιάξετε ψημένο μεσογειακό μπακαλιάρο, θα ξεκινήσετε με 4 φιλέτα μπακαλιάρου, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Μπακαλιάρος με ψητά λαχανικά

Συστατικά συνταγής:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • προαιρετικά υλικά: φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
  • Προσθέστε 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί. Συμπληρώστε με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Προσθέστε ¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές, ½ κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση στο ταψί γύρω από τον μπακαλιάρο.

  • Πασπαλίστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.
  • Ψήστε μέχρι τα φιλέτα μπακαλιάρου να είναι έτοιμα.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον φέτες λεμονιού.

Απολαύστε το πιάτο σας!!!