Οι γαρίδες μαγειρεύονται γρήγορα σε αυτή την εύκολη συνταγή με ένα δοχείο, καθιστώντας την ιδανική για πολυάσχολες μέρες της εβδομάδας. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή ρύζι.
Γαρίδες με μπρόκολο και σκόρδο στην κατσαρόλα
Συστατικά συνταγής:
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες, χωρισμένες
- 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
- ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 1 κιλό ωμές γαρίδες αποφλοιωμένες και ξεφλουδισμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για γεύση
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1: Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την πιπεριά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι πολύ στεγνή, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 3 με 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και διατηρούμε ζεστό.
Βήμα 2: Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι. μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 3 έως 5 λεπτά. Επιστρέφουμε το μείγμα του μπρόκολου στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν.