Διατροφή

Μεσημεριανό τραπέζι: Πικάντικες γαρίδες με μπρόκολο στην κατσαρόλα

Μεσημεριανό τραπέζι: Πικάντικες γαρίδες με μπρόκολο στην κατσαρόλα
Μεσημεριανό τραπέζι: Οι γαρίδες με μπρόκολο και σκόρδο θα είναι το επόμενο γεύμα που θα προσθέσετε στο εβδομαδιαίο σας διατροφικό πρόγραμμα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Οι γαρίδες μαγειρεύονται γρήγορα σε αυτή την εύκολη συνταγή με ένα δοχείο, καθιστώντας την ιδανική για πολυάσχολες μέρες της εβδομάδας. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή ρύζι.


Γαρίδες με μπρόκολο και σκόρδο στην κατσαρόλα

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες, χωρισμένες
  • 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κιλό ωμές γαρίδες αποφλοιωμένες και ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για γεύση

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την πιπεριά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι πολύ στεγνή, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 3 με 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 2: Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι. μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 3 έως 5 λεπτά. Επιστρέφουμε το μείγμα του μπρόκολου στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν.