Μελιτζάνα συνταγή: Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο. Αυτή η συνταγή προσθέτει πιπεριά και κάπαρη για έξτρα γεύση και αρώματα
Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο. Αυτή η συνταγή προσθέτει πιπεριά και κάπαρη για έξτρα γεύση και αρώματα.
Προετοιμασία μελιτζανών: Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράσσουμε στη μέση, στη συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
Σοτάρισμα λαχανικών: Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, ψιλοκομμένη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για για περίπου 5 λεπτά.
Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ψημένη μελιτζάνα, το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού και πιπεριάς, την κάπαρη, τη φέτα, τα αυγά, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φρυγανιά μέχρι το μείγμα να μπορεί να πλάθεται.
Πλάσιμο και τηγάνισμα: Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν όμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε τους μελιτζανοκεφτέδες ζεστούς, συνοδευόμενους από τζατζίκι ή άλλο ντιπ της αρεσκείας μας. Καλή απόλαυση!
Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.
Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.