Η “Matsusaka” είναι στην επαρχία Mie της Ιαπωνίας. Αυτή η επαρχία της Ιαπωνίας είναι πολύ γνωστή για το υψηλής ποιότητας βοδινό κρέας Matsusaka. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι αν ποτέ βρεθείτε εκεί θα πρέπει να δοκιμάσετε κάποια από τα πιο γνωστά πιάτα της. Πα
Βοδινό κρέας Matsusaka:
Το βοδινό κρέας Matsusaka είναι ένα από τα πιο γνωστά και περιζήτητα είδη βοείου κρέατος Wagyu στην Ιαπωνία. Τα βοοειδή εκτρέφονται με σχολαστική φροντίδα, λαμβάνουν ειδική διατροφή και ακόμη και μασάζ για να διασφαλιστεί ότι το κρέας είναι εξαιρετικά τρυφερό και μαρμάρινο. Το ψήσιμο στη σχάρα μοσχαρίσιου κρέατος Matsusaka σάς επιτρέπει να ζήσετε την πλούσια γεύση αυτού του premium βοείου κρέατος που λιώνει στο στόμα.
Akafuku Mochi:
Το Akafuku mochi είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γλυκό που προέρχεται από την πόλη Ise, η οποία δεν απέχει πολύ από τη Matsusaka. Αποτελείται από γλυκιά πάστα κόκκινων φασολιών που περικλείεται σε μαλακό mochi (κολλώδες κέικ ρυζιού). Ο συνδυασμός της λείας, γλυκιάς πάστας φασολιών με τη μαστιχωτή υφή του mochi προσφέρει μια απολαυστική απόλαυση.
Tekonezushi:
Το Tekonezushi είναι μια τοπική σπεσιαλιτέ που προβάλλει τα φρέσκα θαλασσινά της περιοχής. Συνήθως περιλαμβάνει το μαρινάρισμα της παλαμίδας (katsuo) σε σάλτσα σόγιας και την τοποθέτησή της πάνω από ξύδι ρύζι. Το πιάτο είναι τόσο γευστικό όσο και οπτικά ελκυστικό.
Ise Udon:
Αν και δεν είναι αποκλειστικό για τη Ματσουσάκα, το Ise udon είναι ένα δημοφιλές τοπικό πιάτο με ζυμαρικά. Τα noodles udon συνήθως σερβίρονται σε ζωμό με βάση τη σόγια και ολοκληρώνονται με πράσινα κρεμμύδια και τεμπούρα. Είναι ένα ανακουφιστικό και χορταστικό πιάτο.
Ise Ebi (Spiny Lobster):
Δεδομένου ότι η Ματσουσάκα βρίσκεται κοντά στην ακτή, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το Ise ebi, ένα είδος αγκαθωτού αστακού που είναι τοπική λιχουδιά. Ψημένο στη σχάρα ή σερβιρισμένο σε στιλ σασίμι, το Ise ebi προσφέρει μια γεύση από τα φρέσκα θαλασσινά της περιοχής.
Η εξερεύνηση των γαστρονομικών προσφορών στη Ματσουσάκα σάς επιτρέπει να απολαύσετε το καλύτερο βοδινό κρέας, παραδοσιακά γλυκά και τοπικές σπεσιαλιτέ που αναδεικνύουν τις μοναδικές γεύσεις και τις γαστρονομικές παραδόσεις αυτής της περιοχής στην Ιαπωνία.