Διατροφή

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου
Μαρμελάδα μύρτιλλου: Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων. Εδώ έχετε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μαρμελάδα μύρτιλλων στο σπίτι.

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία των Μυρτιλλών:
    • Ξεπλύνετε προσεκτικά τους μύρτιλλους με κρύο νερό και αφαιρέστε οποιαδήποτε κοτσάνια ή φύλλα.
  2. Βράσιμο των Μυρτιλλών:
    • Σε ένα μεγάλο κατσαρόλα, ανακατέψτε τους μύρτιλλους, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα λεμονιού (αν τη χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βράσιμο σε Μέτρια Θερμότητα:
    • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Σιγοβράσιμο του Μείγματος:
    • Αφού ξεκινήσει να βράζει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Ανακατεύετε περιοδικά για να μην κολλήσει και να μην καούν τα μύρτιλλα, και αφαιρέστε οποιοδήποτε αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  5. Έλεγχος της Φάσης Τζελ:
    • Μετά από περίπου 15-20 λεπτά βρασίματος, η μαρμελάδα θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει σε φάση τζελ. Για να το ελέγξετε, βάλτε λίγη μαρμελάδα σε ένα ψυγείο πιάτο. Αν χτυπήσει όταν το πιέσετε με το δάχτυλό σας, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, συνεχίστε το σιγοβράσιμο και ελέγξτε ξανά κάθε λίγα λεπτά.
  6. Αφαίρεση από την Θερμότητα:
    • Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Ψύξη και Αποθήκευση:
    • Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε οποιονδήποτε υπολείμματα αφρού αν χρειαστεί. Στη συνέχεια, προσέξτε να χυθεί το ζεστό μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος. Σφραγίστε τα βαζάκια με καπάκια.
  8. Τελικά Βήματα:
    • Αφήστε τα βαζάκια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Καθώς κρυώνουν, ενδέχεται να ακούσετε τα καπάκια να κλείνουν με ένα κλικ, δείχνοντας μια καλή σφράγιση. Αποθηκεύστε τα βαζάκια στο ψυγείο για άμεση χρήση ή επεξεργαστείτε τα σε μπάνιο νερού για μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Απολαύστε τη Μαρμελάδα Μύρτιλλου: Απλώστε αυτήν τη νόστιμη, σπιτική μαρμελάδα μύρτιλλου σε ψωμί, pancakes ή σε σπιτικά γλυκά