Διατροφή

Mango Salsa: Συνταγή για μια γευστική ανατροπή για Mango Salsa

Mango Salsa: Συνταγή για μια γευστική ανατροπή για Mango Salsa
Mango Salsa: Η σάλσα μάνγκο είναι ένα ζωντανό, δροσιστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα των ώριμων μάνγκο με πικάντικες, νόστιμες γεύσεις. Είναι τέλειο ως ντιπ, επικάλυψη για ψητά κρέατα ή συμπλήρωμα τάκος.

Η σάλσα μάνγκο είναι ένα ζωντανό, δροσιστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα των ώριμων μάνγκο με πικάντικες, νόστιμες γεύσεις. Είναι τέλειο ως ντιπ, επικάλυψη για ψητά κρέατα ή συμπλήρωμα τάκος. Εδώ είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα μάνγκο στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 2 ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προσαρμόζεται στη γεύση)
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • Αλάτι, για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τα μάνγκο: Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Τα ώριμα μάνγκο πρέπει να είναι σφιχτά αλλά ελαφρώς μαλακά στην αφή. Αποφύγετε τα υπερώριμα μάνγκο για να αποφύγετε το μούχλα στη σάλσα σας.

Ψιλοκόψτε τα λαχανικά: Κόψτε σε μικρά κομμάτια την κόκκινη πιπεριά και το κόκκινο κρεμμύδι. Εάν προτιμάτε μια πιο ήπια σάλσα, αφαιρέστε τους σπόρους από το jalapeño. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά jalapeño, προσαρμόζοντας την ποσότητα με βάση τη θερμότητα που προτιμάτε.

Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα μάνγκο σε κύβους, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι και την πιπεριά jalapeño. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

Προσθέστε κόλιανδρο και χυμό λάιμ: Προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο στο μπολ. Στύψτε το χυμό ενός λάιμ πάνω από το μείγμα. Ο χυμός λάιμ προσθέτει μια πικάντικη γεύση και βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας των μάνγκο.

Καρυκεύστε τη σάλτσα με αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.

Ψύξτε και σερβίρετε: Για καλύτερα αποτελέσματα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη σάλσα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους. Σερβίρετε τη σάλσα μάνγκο με τσιπς τορτίγιας, ψητό ψάρι ή κοτόπουλο ή ως επικάλυψη για τάκος.

Απολαύστε αυτή την απολαυστική σάλτσα μάνγκο που σίγουρα θα προσθέσει μια έκρηξη γεύσης σε κάθε γεύμα!