Διατροφή

Μάνγκο Τσία: Φρουτώδες και υγιεινό γλύκισμα για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Μάνγκο Τσία: Φρουτώδες και υγιεινό γλύκισμα για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους
Μάνγκο Τσία: Η πουτίγκα Mango chia συνδυάζει τη δροσιστική γλυκύτητα των μάνγκο με τα οφέλη για την υγεία των σπόρων chia, καθιστώντας την μια νόστιμη και θρεπτική απόλαυση. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε πουτίγκα chia mango:

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η πουτίγκα Mango chia συνδυάζει τη δροσιστική γλυκύτητα των μάνγκο με τα οφέλη για την υγεία των σπόρων chia, καθιστώντας την μια νόστιμη και θρεπτική απόλαυση. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε πουτίγκα chia mango:


Συστατικά:

1/4 φλιτζάνι σπόροι chia
1 φλιτζάνι γάλα (γαλακτοκομικό, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας ή οποιοδήποτε γάλα της επιλογής σας)
1 ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προσαρμόστε τη γεύση)
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Φρέσκες φέτες μάνγκο ή άλλα φρούτα για επικάλυψη (προαιρετικά)
Οδηγίες:

Ανακατέψτε το μάνγκο: Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε το μάνγκο σε κύβους μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Μπορείτε να προσθέσετε μια πιτσιλιά γάλα για να βοηθήσετε να αναμειχθεί εάν χρειάζεται.

Ανακατέψτε τους σπόρους Chia και το γάλα: Σε ένα μπολ ή βάζο, συνδυάστε τους σπόρους chia και το γάλα. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν και να σπάσουν τυχόν συστάδες σπόρων chia.

Προσθέστε γλυκαντικό και γεύση: Προσθέστε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκύτητα, εκχύλισμα βανίλιας για γεύση (αν χρησιμοποιείτε) και τον αναμεμειγμένο πουρέ μάνγκο στο μείγμα σπόρων chia. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Αφήστε το να δέσει: Σκεπάστε το μπολ ή το βάζο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι σπόροι chia θα απορροφήσουν το υγρό και θα πυκνώσουν σε μια υφή που μοιάζει με πουτίγκα.

Ανακατέψτε ξανά (Προαιρετικά): Μετά από περίπου 30 λεπτά ψύξης, ανακατέψτε ξανά το μείγμα για να σπάσει τυχόν συστάδες σπόρων chia που μπορεί να έχουν κατακαθίσει.

Σερβίρετε: Μόλις η πουτίγκα mango chia αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση (παχιά και κρεμώδη), ανακατέψτε την τελευταία και σερβίρετε παγωμένη.

Κορυφή και απολαύστε: Πριν το σερβίρετε, μπορείτε να προσθέσετε την πουτίγκα mango chia με φρέσκες φέτες μάνγκο ή άλλα φρούτα για πρόσθετη υφή και γεύση.

Η πουτίγκα chia mango δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και πλούσια σε φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελεί ένα χορταστικό πρωινό, ένα υγιεινό σνακ ή ακόμα και μια ελαφριά επιλογή γλυκού. Προσαρμόστε την πουτίγκα mango chia με διαφορετικές επικαλύψεις ή πειραματιστείτε με την προσθήκη μπαχαρικών όπως κανέλα ή κάρδαμο για επιπλέον γευστικές αποχρώσεις. Απολαύστε αυτή τη λιχουδιά με τροπική έμπνευση ως θρεπτική προσθήκη στην ημέρα σας!