Διατροφή

Μακαρόνια: Εύκολα ζυμαρικά για φοιτητές

Μακαρόνια: Εύκολα ζυμαρικά για φοιτητές
Μακαρόνια: Ακολουθεί μια απλή συνταγή για ένα βασικό αλλά ικανοποιητικό πιάτο ζυμαρικών που δεν θα σπάσει τα χρήματα και μπορεί να παρασκευαστεί σε ελάχιστο χρόνο.
Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ως φοιτητής, συχνά βρίσκεστε να αναζητάτε γρήγορες, εύκολες και φιλικές προς τον προϋπολογισμό επιλογές γευμάτων. Τα πιάτα ζυμαρικών είναι βασικό από αυτή την άποψη, επειδή δεν είναι μόνο απλά στην προετοιμασία αλλά και ευέλικτα και νόστιμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για ένα βασικό αλλά ικανοποιητικό πιάτο ζυμαρικών που δεν θα σπάσει τα χρήματα και μπορεί να παρασκευαστεί σε ελάχιστο χρόνο:


Εύκολα ζυμαρικά

Συστατικά:

  • περίπου 2 φλιτζάνια από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι, πέννες ή φουσίλι)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα (14 ουγγιές) ντομάτες σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά:
    Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο βραστό νερό.
    Προσθέστε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente (μαγειρεμένα αλλά ακόμα σφιχτά στη μπουκιά). Αυτό διαρκεί συνήθως περίπου 8-10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
    Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο καυτό λάδι και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό, ή μέχρι να μυρίσει. Προσέξτε να μην μαυρίσει ή καεί το σκόρδο, γιατί μπορεί να πικρίσει. Ρίξτε μέσα τις κονσέρβες κομμένες ντομάτες, συμπεριλαμβανομένου του χυμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες κομμένες σε κύβους με πρόσθετα μυρωδικά ή μπαχαρικά για επιπλέον γεύση, αλλά οι απλές ντομάτες σε κύβους λειτουργούν εξίσου καλά. Προσθέτουμε τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη και μετά αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα για γεύση. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Σιγοβράζουμε τη σάλτσα:
    Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 5-7 λεπτά, αφήνοντάς τη να πήξει και να ενωθούν οι  εύσεις. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  • Συνδυάστε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα:
    Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε απαλά τα ζυμαρικά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε:
    Τοποθετήστε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα στα πιάτα σερβιρίσματος. Αν θέλετε, πασπαλίστε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα για έξτρα γεύση. Μπορείτε επίσης να περιχύσετε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή να προσθέσετε μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για να ζεσταθεί.

Αυτό το απλό πιάτο ζυμαρικών δεν είναι μόνο εύκολο να γίνει αλλά και εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά όπως σπανάκι, πιπεριές ή μανιτάρια στη σάλτσα για πρόσθετη διατροφή και γεύση. Είναι ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα που είναι ιδανικό για πολυάσχολους μαθητές που χρειάζονται μια πλούσια, οικονομική επιλογή δείπνου. Απολαύστε τα υπέροχα σπιτικά ζυμαρικά σας!