Ένα μοναδικό καλοκαιρινό πιάτο, μακαρονάδα με ούζο και τόνο! Εύκολη στο μαγείρεμα, αρκούν μόνο 30 λεπτά για να την απολαύσετε και να καταπλήξετε τους φίλους σας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τέσσερα άτομα είναι ένα πακέτο πένες, μία κονσέρβα τόνου σε λάδι, 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, μία πράσινη πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους, μισό φλιτζάνι ούζο, ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για να ετοιμάσετε αυτή τη θεσπέσια μακαρονάδα με άρωμα ούζου, ακολουθείτε την παρακάτω διαδικασία: Βράζετε τις πένες αλ ντέντε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τις στραγγίζετε. Προσοχή στο χρόνο μαγειρέματος, δεν θα πρέπει να βράσουν πολύ, η αίσθηση του λασπωμένου ζυμαρικού είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Ένα μυστικό για να μη λασπώσουν είναι αφού τα στραγγίξετε από το νερό που έχουν βράσει, να τα ξεπλύνετε με νερό βρύσης, στραγγίζετε πάλι.
Στραγγίζετε και τον τόνο πολύ καλά από το λάδι της κονσέρβας και τον χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια σ’ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτετε τον τόνο και το σκόρδο και σβήνετε με το ούζο.
Μόλις το ούζο εξατμιστεί, ρίχνετε τη ντομάτα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και ρίχνετε στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη περιχύνετε τις πένες και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Και μιας και η μακαρονάδα σας μοσχομυρίζει ούζο, συνοδέψτε τη και με ούζο. Μπορείτε να φτιάξετε και με μία ελαφριά πράσινη σαλάτα με κρέμα βαλσαμικού, ο απόλυτος συνδυασμός. Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που θα σας βγάλει από δύσκολη θέση όταν έχετε ξαφνικές επισκέψεις στο σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν από τις μαγειρικές σας ικανότητες δοκιμάζοντας το συγκεκριμένο πιάτο.