Διατροφή

Μακαρονάδα: Γρήγορη συνταγή για όσους δεν ξέρουν να φτιάξουν ούτε ένα αυγό

Μακαρονάδα: Γρήγορη συνταγή για όσους δεν ξέρουν να φτιάξουν ούτε ένα αυγό
Μακαρονάδα: Εδώ είναι μια απλή και γευστική συνταγή για ζυμαρικά με ντομάτα και τυρί στο φούρνο, για όσους δεν ξέρουν να βράζουν ούτε αυγό.


Τα ζυμαρικά με ντομάτα και τυρί είναι ένας κλασικός συνδυασμός που δημιουργεί ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο. Το πάντρεμα της πικάντικης σάλτσας ντομάτας και του κρεμώδους λιωμένου τυριού συγκεντρώνει γεύσεις που αγαπούν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες. Εδώ είναι μια απλή και γευστική συνταγή για ζυμαρικά με ντομάτα και τυρί στο φούρνο.


Μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί στο φούρνο

Συστατικά συνταγής:

  • 225 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (όπως πένες, φουσίλι ή ριγκατόνι).
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγορασμένη ή σπιτική)
  • 1 φλιτζάνι (120 γρ.) τριμμένο τυρί (μοτσαρέλα, τσένταρ ή μείγμα)
  • 1/4 φλιτζανιού (15 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες χρήσης:

  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά: Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη.
  • Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με την αποξηραμένη ρίγανη και το βασιλικό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Συνδυάστε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα: Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά. Βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι ζυμαρικών έχει καλυφθεί καλά με τη γευστική σάλτσα.
  • Προσθέστε το τυρί: Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί πάνω από το μείγμα ζυμαρικών και σάλτσας. Ανακατέψτε απαλά για να μοιράσετε το τυρί σε όλο το σκεύος.
  • Ψήστε σε πυρέξ: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C . Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε ένα πυρέξ ή ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνο. Πασπαλίστε την τριμμένη παρμεζάνα από πάνω για ένα επιπλέον τυρί και τραγανό φινίρισμα.
  • Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να φουσκώσει και το πιάτο να ζεσταθεί.
  • Σερβίρετε και γαρνίρετε: Αφαιρέστε το πυρέξ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού, αν θέλετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με ντομάτα και τυρί όσο είναι ακόμα ζεστά και απολαύστε τα!

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με ντομάτα και τυρί είναι μια επιλογή που αρέσει στο πλήθος και μπορεί να καταναλωθεί ως κύριο πιάτο ή να σερβιριστεί ως συνοδευτικό πιάτο μαζί με μια φρέσκια σαλάτα ή σκορδόψωμο. Η απλή προετοιμασία του και οι ανακουφιστικές γεύσεις του το καθιστούν μια συνταγή που μπορείτε να επιλέξετε για τα πολυάσχολα βράδια της εβδομάδας ή για συγκεντρώσεις με φίλους και οικογένεια.