Διατροφή

Μαγιονέζα αβοκάντο: Απολαύστε την αγαπημένη σας σάλτσα

Μαγιονέζα αβοκάντο: Απολαύστε την αγαπημένη σας σάλτσα
Μαγιονέζα αβοκάντο: Η μαγιονέζα αβοκάντο περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από την παραδοσιακή μαγιονέζα, καθιστώντας την μια πιο υγιεινή επιλογή.

Αν είστε λάτρεις των σάντουιτς, των σαλατών ή των ψητών λαχανικών, τότε σίγουρα γνωρίζετε καλά τη μαγιονέζα. Ωστόσο, η παραδοσιακή μαγιονέζα μπορεί να είναι αρκετά λιπαρή. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση με λιγότερα λιπαρά και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τότε η μαγιονέζα αβοκάντο είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Όχι μόνο είναι πιο υγιεινή, αλλά διατηρεί και την κρεμώδη υφή που λατρεύουμε στη μαγιονέζα.

Τα οφέλη για την υγεία της μαγιονέζας αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γνωστά για τα μονοακόρεστα λίπη τους, τα οποία είναι ωφέλιμα για την υγεία της καρδιάς. Η μαγιονέζα αβοκάντο περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από την παραδοσιακή μαγιονέζα, καθιστώντας την μια πιο υγιεινή επιλογή. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Κ, το φολικό οξύ και το κάλιο.

Πώς να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα αβοκάντο

Η παρασκευή σπιτικής μαγιονέζας αβοκάντο είναι απίστευτα εύκολη και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Θα χρειαστείτε:

  • 1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ⅓ φλιτζάνι νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι για γεύση

 

Για να φτιάξετε τη μαγιονέζα, απλά τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούρτι και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Μπορείτε να ρυθμίσετε την πυκνότητα της μαγιονέζας προσθέτοντας περισσότερο νερό ή χυμό λεμονιού. Μόλις τελειώσετε, μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε την στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Απολαύστε τη σπιτική σας μαγιονέζα αβοκάντο σε σάντουιτς, σαλάτες, ή ως ντιπ για λαχανικά. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικά αρωματικά, όπως φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή λίγο τσίλι για μια πιο πικάντικη γεύση. Καλή όρεξη!