Μια εναλλακτική συνταγή που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και χοληστερόλη και φτιάχνεται πολύ πιο εύκολα από την κλασική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία λαχανικών (π.χ. σπανάκι, σέλινο) και αρωματικά βότανα για μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα απόψε το βράδυ μετά την Ανάσταση.
Συστατικά
- 700 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 λίτρα ζεστό ζωμό κότας
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 αυγά
- Χυμός από 2 λεμόνια
Οδηγίες
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίστε να ροδίζει από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και το χοντροκομμένο μαρούλι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές της σούπας στο μπολ. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Τώρα ρίξτε αργά το περιεχόμενο του μπολ στη σούπα και ανακατέψτε.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.