Διατροφή

Λουκάνικα συνταγή: Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης 

Λουκάνικα συνταγή: Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης 
Λουκάνικα συνταγή: Συνδυάζει τη καπνιστή γεύση των χωριάτικων λουκάνικων με την πλούσια και πικάντικη σάλτσα μαυροδάφνης, δημιουργώντας έναν λαχταριστό συνδυασμό που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα χωριάτικα λουκάνικα με μαυροδάφνης  είναι ένα νόστιμο και αλμυρό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε γεύμα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη καπνιστή γεύση των χωριάτικων λουκάνικων με την πλούσια και πικάντικη σάλτσα μαυροδάφνης  δημιουργώντας έναν λαχταριστό συνδυασμό που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο στο σπίτι:


Συστατικά:

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρα φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

 

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Βγάζουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά.
  3. Ρίξτε την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό για να ψηθούν τα μπαχαρικά.
  4. Ρίξτε το ζωμό βοείου κρέατος και το ξύδι από κόκκινο κρασί, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  5. Προσθέστε τα θρυμματισμένα φύλλα δάφνης στο τηγάνι και επιστρέψτε τα λουκάνικα στο τηγάνι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα, κατά βούληση. Εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, μπορείτε να την πήξετε σιγοβράζοντας για λίγα λεπτά ακόμα.
  7. Σερβίρετε τα χωριάτικα λουκάνικα με τη σάλτσα μαύρης δάφνης πάνω από μαγειρεμένα ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ πατάτας. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.
  8. Απολαύστε τα λαχταριστά χωριάτικα λουκάνικα σας με σάλτσα !

Αυτή η συνταγή είναι απλή στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση. Ο συνδυασμός των καπνιστών λουκάνικων και της πικάντικης σάλτσας μαυροδάφνης  είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για το επόμενο γεύμα σας και απολαύστε τις υπέροχες γεύσεις από χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης.