Διατροφή

Lotus Biscoff Cheesecake: Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο

Lotus Biscoff Cheesecake: Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο
Lotus Biscoff Cheesecake: Αυτό το επιδόρπιο είναι μια απολαυστική αλλαγή στο κλασικό cheesecake, προσφέροντας μια πλούσια, πικάντικη γεύση μπισκότου που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες με κάθε μπουκιά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις του Biscoff με αυτή την κρεμώδη και απολαυστική συνταγή για cheesecake Biscoff. Το Biscoff, γνωστό και ως speculoos ή βούτυρο μπισκότων, προσθέτει μια μοναδική καραμελωμένη γλύκα που συμπληρώνει τέλεια τη βελούδινη απαλότητα του παραδοσιακού cheesecake. Αυτό το επιδόρπιο είναι μια απολαυστική αλλαγή στο κλασικό cheesecake, προσφέροντας μια πλούσια, πικάντικη γεύση μπισκότου που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες με κάθε μπουκιά. Ιδανικό για κάθε περίσταση, από casual συγκεντρώσεις μέχρι ειδικές γιορτές, αυτό το cheesecake Biscoff σίγουρα θα εντυπωσιάσει.


Συστατικά:

  • 250 γραμμάρια (9 oz) μπισκότα μπισκότα (μπισκότα speculoos), θρυμματισμένα
  • 100 γραμμάρια (7 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 600 g (21 oz) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200ml (3/4 φλ.) κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ (περίπου 3/4 φλιτζάνι) άλειμμα μπισκόφ (βούτυρο μπισκότων), λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα:

Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα Biscoff με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέστε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού ελατηρίου 9 ιντσών (23 cm) στρωμένο με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το πιέσετε σταθερά. Ψύξτε στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.

Φτιάχνουμε τη γέμιση Cheesecake:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος (ή το ελληνικό γιαούρτι) και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, αλλά αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη.

Προσθέστε Biscoff Spread:

Λιώστε το αλείμμα Biscoff στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο και να χυθεί. Ρίξτε το μισό από το κουρκούτι cheesecake πάνω από την παγωμένη κρούστα στο ταψί με ελατήριο. Περιχύστε το μισό από το λιωμένο Biscoff που απλώνεται πάνω από το κουρκούτι. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι και αλείψτε Biscoff.

Ψήνω:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Τοποθετήστε το cheesecake στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και το κέντρο να είναι ελαφρώς τεντωμένο. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει στο φούρνο με ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα για περίπου μία ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει εντελώς.


Σερβίρισμα:

Βάλτε το cheesecake από το ταψί, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε παγωμένο. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με επιπλέον μπισκότα Biscoff ή σαντιγί.