Διατροφή

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση
Λεμονόπιτα: Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας!

Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας! Δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε την λεμονόπιτα αυτή και να τους ενθουσιάσετε όλους!

Υλικά:

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
1 κιτρολέμονο (το ξύσμα και το χυμό)
Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
Το ξύσμα και το χυμό από 3 λεμόνια
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμασία της Βάσης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένας θρούπος.
Προσθέστε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ψήσιμο της Βάσης:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Απλώστε το ζυμάρι σε έναν ταψί τάρτας, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά.
Ψήστε τη βάση για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί. Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμασία της Γέμισης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτά σε χρώμα.
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από τα υπόλοιπα 3 λεμόνια, συνεχίζοντας να χτυπάτε.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Ολοκλήρωση της Πίτας:

Χύστε το μείγμα γέμισης στην κρύα βάση και ομαλοποιήστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήστε τη λεμονόπιτα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και να δέχεται την πίεση χωρίς να κυλάει.
Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Απολαύστε τη λεμονόπιτα σας σαν επιδόρπιο ή συνοδευτικό με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!