Αυτή η κλασική βρετανική πουτίγκα είναι ένα απλό μείγμα κρέμας, ζάχαρης και χυμού λεμονιού. Μια πινελιά κρέμας του δίνει μια πιο σφιχτή υφή, κάτι που είναι ωραίο αν θέλετε να προσθέσετε φρέσκα ή βραστά φρούτα στην πουτίγκα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Επίσης, να θυμάστε πως το posset πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Συστατικά για 6 μερίδες
- 2 φλιτζάνια (480 χιλιοστόλιτρα) παχύρρευστη κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι (112 γραμμάρια) crème fraîche (μπορεί να αντικαταστήσετε με επιπλέον κρέμα)
- 2/3 φλιτζάνι (134 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (από 2 μεγάλα λεμόνια)
- 1/3 φλιτζάνι (100 χιλιοστόλιτρα) φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 έως 3 μεγάλα λεμόνια)
- Φρέσκα ή μαγειρεμένα φρούτα, όπως μούρα ή ραβέντι, για σερβίρισμα
Οδηγίες παρασκευής
Στο σύνολο θα σας πάρει μόλις 10 λεπτά, συν 2 έως 3 ώρες χρόνος ψύξης.
Βήμα 1
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, την κρέμα φραίσ, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και βράστε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 2
Διατηρήστε ένα σταθερό βράσιμο, ρυθμίζοντας τη φωτιά όπως χρειάζεται και μαγειρέψτε, αφήνοντας την κρέμα να μειωθεί ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Στραγγίστε μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε ένα μεγάλο μεζούρα με στόμιο.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα σε έξι μπολάκια ή ποτήρια/φλιτζάνια τσαγιού. Βάλτε το στο ψυγείο, ακάλυπτο, για 2 έως 3 ώρες και μέχρι όλη τη νύχτα, πριν το σερβίρετε σκέτο ή με φρέσκα ή μαγειρεμένα φρούτα από πάνω.