Για ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο, ετοιμάζουμε μια λαχταριστή lemon pie με… κουραμπιέδες! Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκάκι που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο εορταστικό γεύμα. Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε ένα ιδιαίτερο ,γευστικό γλυκό, μέσα στο πνεύμα των ημερών. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Για την κρέμα λεμονιού
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτα λεμόνια
4 κρόκοι βιολογικών αυγών
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας νερό
150 ml χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 λοβό φυσική βανίλια
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη μαρέγκα
100 γρ. ασπράδια από βιολογικά αυγά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού κρεμόριο
Επιπλέον θα χρειαστούμε
12 κουραμπιέδες, θρυμματισμένους
Διαδικασία
Για την κρέμα λεμονιού Στο multi βάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και αναδεύουμε για 1΄. Σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς τα αυγά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για 6-7΄, αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε καθαρό μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Για τη μαρέγκα Σε μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν τα αυγά. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 2 λεπτά προσθέτοντας το κρεμόριο.
Σε 6 ποτηράκια κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με κουραμπιέδες και κρέμα μέχρι να φτάσουμε στο χείλος. Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαρέγκα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρουμε, καίμε με φλόγιστρο τη μαρέγκα να πάρει ωραίο χρώμα.