Αν το κομμένο ζαμπόν κάθεται εδώ και πολύ καιρό μόνο του στο ψυγείο σας, δίπλα από την χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, τα παρατημένα μακαρόνια αλλά και τα λαχανικά που δεν φαγώθηκαν τις ημέρες των γιορτών. Για να μην σπαταλάμε το φαγητό που μας έχει μείνει από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε δημιουργώντας πεντανόστιμα πιάτα με τα left overs μας.
1η συνταγή
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 650 γραμμάρια ψητά λαχανικά σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποιήσαμε καρότο, κολοκύθα & μελιτζάνα)
- 1/4 του φλιτζανιού (70γρ) ταχίνι αποφλοιωμένο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 40 γρ καρύδια καβουρντισμένα, χοντροκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο μαύρο σουσάμι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
ΜΕΘΟΔΟΣ
-
Τοποθετήστε τα ψητά λαχανικά, το ταχίνι, το γιαούρτι, το σκόρδο, το κύμινο και το χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
-
Σε ξεχωριστό μπολ βάζετε μαζί τα καρύδια, το σουσάμι και το κύμινο αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν. Αφήνω στην άκρη.
-
Ρίξτε χούμους με ένα κουτάλι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και από πάνω όλα τα παραπάνω υλικά για να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε με λάδι και σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.
2η συνταγή
Μην αφήσετε αυτή τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα να πάει χαμένη! Αυτή η συνταγή για μπαγκέτα θα ανανεώσει τα μεσημεριανά γεύματα και τα βράδια σας που δεν ξέρετε τι να φάτε.
Απολαύστε εξαιρετικές γεύσεις με left overs και καλέστε και φίλους!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για την σως:
ΜΕΘΟΔΟΣ