Διατροφή

Λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών: Μια καλοκαιρινή απόλαυση

Λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών: Μια καλοκαιρινή απόλαυση
Το γιουβέτσι θαλασσινών είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο θαλασσινών που είναι ιδανικό για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο.

Το γιουβέτσι θαλασσινών είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο θαλασσινών που είναι ιδανικό για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει γαρίδες, χτένια και κρέας καβουριών με μια κρεμώδη σάλτσα και τρυφερά ζυμαρικά για να δημιουργήσει ένα πραγματικά λαχταριστό γεύμα. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το απολαυστικό πιάτο στο σπίτι:

Συστατικά:

  • 1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 κιλό θαλασσινά χτένια
  • 1 κιλό  κρέας καβουριού
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

Οδηγίες:

  1. Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και τα χτένια και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 ​​λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το ασκαλώνιο μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά για να μειωθεί ελαφρώς.
  5. Ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  6. Προσθέστε τις μαγειρεμένες γαρίδες, τα χτένια και το κρέας καβουριού στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν.
  7. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα θαλασσινών κατά βούληση.
  8. Προσθέστε το βρασμένο κριθαράκι  στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθούν τα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα θαλασσινών.
  9. Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το μείγμα θαλασσινών και ζυμαρικών.
  10. Σερβίρετε ζεστό ή και κρύο γαρνιρισμένα με επιπλέον μαϊντανό και τυρί παρμεζάνα.

Αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την πλούσια και κρεμώδη σάλτσα, τα τρυφερά θαλασσινά και τα τέλεια μαγειρεμένα ζυμαρικά. Απολαύστε αυτό το παρακμιακό πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί για ένα πραγματικά ξεχωριστό γεύμα!