Όλοι γνωρίζουμε πως το ψάρι είναι απαραίτητο για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για λαβράκι με λαχανικά που θα προσθέσει στο πιάτο σας νοστιμιά και στη ζωή σας διατροφική αξία.
ΥΛΙΚΑ
- 800 γραμμάρια λαβράκι φιλέτο
- 150 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 200 γραμμάρια φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 350 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 20 γραμμάρια χυμός λεμονιού
- 8 γραμμάρια ξύσμα λεμονιού
- 140 γραμμάρια κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 8 γραμμάρια μαϊντανός, φύλλο
- 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 25 γραμμάρια κρασί λευκό
- 8 γραμμάρια τσάιβς, κομμένο σε στικς
- λίγο αλεύρι και νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτιού ψησίματος σε μέγεθος 30×40 εκ.
- Αναμειγνύουμε το φινόκιο, τα ντοματίνια, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και 40 γραμμάρια ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
- Τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας με τη μεγαλύτερη πλευρά προς το μέρος μας.
- Βάζουμε στο κέντρο και δεξιά του χαρτιού το 1/4 από τις πατάτες και από πάνω το 1/4 από το μείγμα λαχανικών.
- Αλατίζουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές, τοποθετούμε το 1/4 (δηλαδή, 1-2 φιλέτα, αναλόγως) πάνω στα λαχανικά και ρίχνουμε 20 γραμμάρια ελαιόλαδο.
- Το καταβρέχουμε με το 1/4 του κρασιού.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.
- Αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το λαβράκι, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας το ψάρι.
- Σφραγίζουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (βήματα 3 έως 9) και με τους άλλους φακέλους.
- Βάζουμε τους φακέλους σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C.
- Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος, σαν μπαλόνι, μάλλον είναι έτοιμο.
- Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, ελέγχουμε, και, αν το ψάρι είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τους υπόλοιπους και σερβίρουμε.
- Αν δεν είναι έτοιμο, το ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στον φούρνο μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους.