Διατροφή

Αλμυρά κριτσίνια καρδιά: Ετοιμάζουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς

Αλμυρά κριτσίνια καρδιά: Ετοιμάζουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς
Κριτσίνια αλμυρά καρδιά: Έίναι ένα αλμυρό αρτοσκεύασμα της ιταλικής και της ελληνικής κουζίνας, το οποίο ξεροψήνεται τυλιγμένο κυρίως σε σουσάμι, που αποτελεί ένα χορταστικό σνακ για το γραφείο και το σχολείο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Πολλές φορές ψάχνουμε να φτιάξουμε ένα σνακ για τη δουλειά, το οποίο να είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα που τρώμε συνήθως. Ένα τέτοιο ιδιαίτερο γεύμα μπορεί να δημιουργηθεί με τα πιο απλά υλικά: νερό, αλεύρι και μαγιά! Φτιάξε τα πιο αφράτα και νόστιμα κριτσίνια που έχεις φάει ποτέ!


Υλικά συνταγής:

  • 2 1/2 φλιτζάνια πολύ ζεστό νερό
  • 2 συσκευασίες ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 6 φλιτζάνια λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο μείγμα 3 τυριών (ή φρέσκια παρμεζάνα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να καθίσει μέχρι να αφρατέψει – περίπου 5 λεπτά.
  • Εάν χρησιμοποιούμε μίξερ βάσης, χρησιμοποιούμε ένα εξάρτημα με γάντζο ζύμης. Προσθέτουμε τρία φλιτζάνια με αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε το μίξερ να ζυμώσει το ψωμί για 5 λεπτά. Αν φτιάχνουμε το ψωμί με το χέρι, μόλις προσθέσουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί – περίπου 1 ώρα.
  • Χτυπάμε τη ζύμη, την αναποδογυρίζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι με ζεστό νερό στην κάτω σχάρα του φούρνου και θερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Το ζεστό νερό θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα μπαστουνάκια του ψωμιού να γίνουν κρούστα.
  • Κόβουμε ελαφρά το τριμμένο τυρί για να γίνουν μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε με τη σκόνη σκόρδου και αδειάζουμε στην επιφάνεια εργασίας,
    πίσω από την περιοχή που θα διαμορφώσουμε τις καρδιές.

  • Καλύπτουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 20 ίσα κομμάτια.
  • Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι σχηματίζοντας ένα μακρόστενο κομμάτι 18 ιντσών. Αφού γίνει κάθε μακρόστενο κομμάτι, το τυλίγουμε σταθερά στο μείγμα τυριών. Δημιουργούμε σχήματα καρδιάς και συνεχίζουμε στα επόμενα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε 10 καρδιές σε κάθε ταψί. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Το τυρί πρέπει να ροδίσει και θα δούμε λίγο χρυσαφί στο κάτω μέρος της καρδιάς. Αλείφουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο. Παγώνουν καλά όταν τυλίγονται σφιχτά σε αλουμινόχαρτο ή σε σακούλα κατάψυξης. Καλή απόλαυση!!!