Ελαφριές, λεπτές και απίστευτα ευέλικτες, οι κρέπες έχουν κερδίσει τους ουρανίσκους παντού. Για να φτιάξετε μια καλή κρέπα, είναι απαραίτητο πρώτα να ετοιμάσετε ένα καλό κουρκούτι, το οποίο γίνεται με αλεύρι, γάλα, αυγά και βούτυρο και πρέπει να είναι αρκετά ρευστό ώστε να ντύσετε το τηγάνι σας ομοιόμορφα αλλά αρκετά πηχτό ώστε να χωράει ό,τι γεμίζετε. Με καταγωγή από τη Γαλλία, αυτές οι λεπτές τηγανίτες έχουν μια φυσικά γλυκιά γεύση που προσφέρεται για μια φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία γεμίσεων. Αυτές οι λεπτές αποχρώσεις στη γεύση και την υφή δίνουν στις κρέπες, επιτρέποντας σε μια μυριάδα γεμίσεων να λάμπουν έντονα, από απλά κλασικά όπως χυμός λεμονιού και ζάχαρη άχνη μέχρι πιο περίτεχνους συνδυασμούς.
Ανανάς και καραμέλα
Ο ανανάς δεν είναι ίσως το πρώτο συστατικό που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τη γαλλική μαγειρική, συμπεριλαμβανομένων των κρέπες. Ομοίως, το dulce de leche, ένα βασικό επιδόρπιο της Λατινικής Αμερικής, αναμφισβήτητα δεν είναι γαλλικό. Αλλά ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, και το καλό που κάνουμε, γιατί οι γαλλικές κρέπες, οι τροπικοί ανανάδες και η λατινοαμερικανική dulce de leche τυχαίνει να κάνουν έναν νικητήριο συνδυασμό. Η απαλή αλλά σφιχτή υφή της κρέπας χωράει τέλεια τη γοητευτική καλοσύνη του dulce de leche, ενώ ο ανανάς σκάει για να δώσει ένα φύλλο τάρτας στην εξαιρετική γλυκύτητα της σάλτσας.
Χαβιάρι και κρέμα γάλακτος
Για μια πραγματικά εκλεπτυσμένη λήψη, προσπαθήστε να σκεφτείτε το πιο ακριβό συστατικό που μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα και βάλτε το στις κρέπες σας. Συγκεκριμένα, προτείνουμε να προσθέσετε μερικές μικρές κουταλιές χαβιάρι σε συνδυασμό με λίγη κρέμα φρεϊς για να εξουδετερώσετε την αλμύρα των αυγών του ψαριού. Τόσο απλό είναι. Και η υπόθεση είναι επίσης απλή. Αν το χαβιάρι και η κρέμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξαιρετική επίδραση στα μπλίνι, αυτές τις μικρές ρωσικές τηγανίτες που φτιάχνονται με φαγόπυρο, γιατί να μην τις βάλετε σε μια κρέπα; Λειτουργεί εξίσου καλά και δεν χρειάζεται καν να μαγειρέψετε εκτός από το να φτιάξετε την ίδια την κρέπα. Απλώς το σερβίρετε με λίγο χαβιάρι και κρέμα γάλακτος στο πλάι και οι καλεσμένοι σας μπορούν να μαγειρέψουν όσες γαρνιτούρες θέλουν.
Τιραμισού
Δεν μπορείς να βάλεις ακριβώς ένα τιραμισού σε μια κρέπα. Είναι πολύ μεγάλο και βαρύ. η κρέπα δεν κρατούσε. Αλλά μπορείτε να βάλετε ένα αποδομημένο τιραμισού σε μια κρέπα και θα χαρείτε που το κάνατε. Η ιδέα προέρχεται από τον σεφ Michael Symon, έναν συχνό οικοδεσπότη στο Food Network. Απλώς γεμίστε την προετοιμασμένη κρέπα σας με τυρί μασκαρπόνε, βανίλια, καφέ εσπρέσο, ζάχαρη άχνη, κρέμα γάλακτος, ρούμι και μια πρέζα αλάτι για να αναδείξετε όλες αυτές τις εκπληκτικές γεύσεις. Σερβίρετε τα όλα με κοσκινισμένη σκόνη κακάο από πάνω, ακριβώς όπως ένα πραγματικό τιραμισού.
Χυμός λεμονιού και ζάχαρη άχνη
Όσον αφορά τις κρέπες, η βασική, πιο απλή συνταγή που μπορείτε να βρείτε, εκτός από το να τις φάτε εντελώς σκέτες, είναι να τις βάλετε με ζάχαρη άχνη και μερικές στύβες φρέσκου χυμού λεμονιού. Αλλά βασικό και απλό δεν σημαίνει βαρετό, σε καμία περίπτωση. Αυτός ο γλυκός και τάρτος συνδυασμός αναδεικνύει τη μεταξένια υφή και τις λεπτές γεύσεις της κρέπας, γεμίζοντας το στόμα σας με μια έκρηξη ζάχαρης με υπαινιγμούς παιδικής απληστίας.
Γραβιέρα και ζαμπόν
Ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί είναι ένα θαύμα απλότητας, με το τέλειο μείγμα κρέατος, τυριού και ψωμιού. Μια κρέπα ζαμπόν και γραβιέρα λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Η γραβιέρα είναι το ιδανικό τυρί για χρήση σε αυτό το σενάριο λόγω της ιδιαίτερης κρεμώδους υφής του όταν λιώνει, καθώς και της γεμάτη γεύση του. Εν τω μεταξύ, το ζαμπόν συνδυάζεται καλά με τη γραβιέρα καθώς το καθένα αναδεικνύει την ελαφρώς καπνιστή γεύση του άλλου.