Διατροφή

Κρεμώδης vegan σαλάτα με κολοκυθάκι, μήλο και ταχίνι

Κρεμώδης vegan σαλάτα με κολοκυθάκι, μήλο και ταχίνι
Αν ψάχνετε για μια συνταγή για vegan σαλάτα που είναι εύκολη στην παρασκευή και θρεπτική, αυτή η κρεμώδης σαλάτα με κολοκυθάκια και μήλα είναι τέλεια.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν ψάχνετε για μια συνταγή για vegan σαλάτα που είναι εύκολη στην παρασκευή και θρεπτική, αυτή η κρεμώδης σαλάτα με κολοκυθάκια και μήλα είναι τέλεια. Η προετοιμασία του κολοκυθιού σε σπιράλ του δίνει το σχήμα και την εμφάνιση των μακαρονιών, εξ ου και το όνομά του. Έγινε δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του 2010, με πολλούς ανθρώπους να το χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση για τα μακαρόνια.


Πώς να κάνετε σπιράλ το κολοκυθάκι

Εάν θέλετε να μαγειρέψετε με κολοκυθάκια, ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αγοράσετε ένα σπιραλιζέ στο διαδίκτυο. Αυτό το εργαλείο κουζίνας σας επιτρέπει εύκολα να φτιάξετε κολοκυθάκια σε χρόνο μηδέν. Εάν δεν έχετε σπιραλιζέ στα χέρια σας, μπορείτε να κάνετε σπιράλ το κολοκυθάκι με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.

Οφέλη για την υγεία του κολοκυθιού

Το κολοκυθάκι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές λαχανικό που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται τακτικά σε σάλτσες, σούπες και σαλάτες και μπορεί να αγοραστεί σε πολλά σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το κολοκυθάκι καταναλώνεται τόσο ευρέως είναι τα οφέλη του για την υγεία. Είναι πηγή βιταμίνης Α, μαγγανίου, βιταμίνης C και καλίου και μπορεί να καταναλωθεί τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο. Το διατροφικό του προφίλ πιστεύεται ότι είναι παρόμοιο και στις δύο μορφές, αν και το μαγείρεμα μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητά του σε βιταμίνες.

Σαλάτα μήλου και κολοκυθιού με dressing ταχίνι

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να συνδυάσετε με ψητό tempeh ή tofu ή αν θέλετε να το κάνετε λίγο πιο ουσιαστικό μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη μαγειρεμένη κινόα. Λατρεύω το πώς το ντρέσινγκ με ταχίνι συνδυάζει τα πάντα και προσθέτει μια λαχταριστή κρεμώδη υφή σε αυτή τη σαλάτα.

Συστατικά

  • 2 κ.σ ταχίνι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκή πάστα miso
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ με ταχίνι απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε το νερό σταδιακά μέχρι να έχετε την επιθυμητή συνοχή.
  • Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια σε ένα τηγάνι και φρυγανίστε τα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Κάντε σπιράλ το μήλο και το κολοκυθάκι. Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε με το ντρέσινγκ με ταχίνι. Ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως με τα καβουρδισμένα καρύδια.

4 εναλλακτικά dressings με ταχίνι μπορείτε να βρείτε εδώ: