Οι πατάτες περιέχουν αξιοσημείωτη ποσότητα καλίου, ένα μέταλλο που σε μεγάλη πρόσληψη φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτιώση της αρτηριακής πίεσης. Έτσι, μπορεί να έχει προστατευτική δράση στην υγεία της καρδιάς, καθώς η αυξημένη πίεση αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Συστατικά:
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένες πατάτες
- 1 κουτάκι κρέμα κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο μπέικον
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κγ πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα κορν φλέικς
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί 9×13 ιντσών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες, την κρέμα κοτόσουπας, την κρέμα γάλακτος, το τυρί τσένταρ, το λιωμένο βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, το ψιλοκομμένο μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα κορν φλέικς και το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και η κατσαρόλα να αφρίσει.
- Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Αυτή η τυρώδης πατάτα στην κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Είναι υπέροχο ως συνοδευτικό για ένα οικογενειακό δείπνο . Το κρεμώδες μείγμα τυριού και πατάτας συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή επικάλυψη από κορν φλέικς και βούτυρο. Η προσθήκη μπέικον, κρεμμυδιού και πιπεριάς προσθέτει επιπλέον γεύση και υφή στο πιάτο. Αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει μεγάλη επιτυχία σε όλους όσους τη δοκιμάσουν!