Διατροφή

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι
Το φιλέτο μαρινάρεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η συνταγή για χοιρινό φιλέτο γλασέ με σκόρδο και μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που είναι τέλειο για ένα δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση. Το φιλέτο μαριναρίζεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.


Συστατικά:

  • 1 χοιρινό φιλέτο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που ξανασφραγίζεται και περιχύστε το χοιρινό με τη μαρινάδα. Κλείστε τη σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι όλη τη νύχτα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  4. Αφαιρέστε το χοιρινό φιλέτο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνετε το χοιρινό φιλέτο στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145°F (63°C).
  6. Όσο ψήνεται το χοιρινό, ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να ψηθεί για 5-7 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Μόλις ψηθεί το χοιρινό φιλέτο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
  8. Κόψτε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες 1/2 ίντσας και περιχύστε το γλάσο σκόρδου μελιού από πάνω. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το χοιρινό φιλέτο με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας. Οι γλυκές και αλμυρές γεύσεις της μαρινάδας συνδυάζονται τέλεια με το τρυφερό χοιρινό φιλέτο, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Απολαμβάνω!